Behandlingskoncept

Professionel behandling

På Dansk MisbrugsBehandlings centre i København, Aarhus, Aalborg, Odense og Kolding arbejder vi ud fra Minnesotamodellens behandlingsprincipper, og gør samtidig brug af den kognitive adfærdsterapi.

Vi benytter internationalt anerkendte diagnosekriterier, og anvender terapeutiske værktøjer med en veldokumenteret effekt.

Alle rådgivere på Dansk MisbrugsBehandling er uddannede misbrugs- terapeuter, med speciale i behandling af afhængighed. Der foregår en løbende efteruddannelse af personalet, således at behandlingen altid bygger den højeste professionelle standard.


Respekt og omsorg for den enkelte

Hos Dansk MisbrugsBehandling lægger vi vægt på, at alle bliver behandlet med værdighed, omsorg og respekt. Vi tilstræber at skabe en fordomsfri, åben og varm atmosfære, hvor der er plads til at være sig selv – på godt og ondt. Vi tager udgangspunkt i, at alle mennesker har deres egen unikke personlighed og baggrund.

Derfor indretter til hver en tid behandlingen efter deltagernes individuelle behov.


Mindst mulig indgriben i dagligdagen

I tilrettelæggelsen af behandlingen vil der blive taget hensyn til deltagerens forpligtelser med hensyn til arbejde, uddannelse og familie.

Derfor tilbyder vi behandling på både morgen- og aftenhold i vores afdelinger i Aarhus, Odense, Aalborg, Kolding og København, således at behandlingen griber mindst muligt ind i deltagernes dagligdag.

Det er let at komme i behandling – der er løbende indskrivning. Det betyder, at det er muligt at starte behandling fra dag til dag.


Behandling i øjenhøjde

Alle rådgivere er selv tidligere misbrugere, hvilket betyder at al behandling foregår i øjenhøjde – uden fordømmelse eller moralsk løftede pegefingre.

For dig betyder det, at du kan være sikker på, at de ved, hvad du går igennem, når du har besluttet dig for at gøre noget ved dit misbrug.


Helhedsbehandling

Hos misbrugere og afhængige er der en overhyppighed af andre diagnoser som f.eks. depressions- og angstlidelser. Det er afgørende for et godt behandlingsresultat at der bliver taget hånd om eventuelle andre diagnoser.

Dansk MisbrugsBehandling har fast tilknyttede psykologer og psykiatere, som forestår udredning og iværksættelse af eventuel behandling.


Omsorg for hele familien

Misbrug er hele familiens problem, idet det berører alle familiens medlemmer.

Derfor er der i forbindelse med al behandling på Dansk MisbrugsBehandlings centre et tilbud til de pårørende om at deltage i vores familieprogram. På den måde får de nærmeste pårørende således en mulighed for at bearbejde de negative oplevelser af misbruget.


Det skal være let at gå i behandling

Vores behandlingscentre i henholdsvis Aarhus, Aalborg, Odense, Kolding og København er alle centralt beliggende med let adgang med offentlig transport.

Fælles for centrenes beliggenhed er, at de kun ligger få minutters gang fra hovedbanen og samtidig er der gode busforbindelser lige til døren.


Kontakt os uforpligtende

 

Der er lukket for kommentarer.