Behandling ved hjælp af Minnesotakur

Minnesotakuren har hjulpet millioner af mennesker verden over med at løse deres misbrugsproblemer, og derfor er Minnesotabehandling også den valgte behandlingsform hos Dansk MisbrugsBehandling.

Minnesotabehandling hos Dansk MisbrugsBehandling står dog ikke alene, men kombineres med andre behandlingsteknikker som f.eks. kognitiv adfærdsterapi, familieterapi m.m.

Kontakt os, hvis du vil høre mere om, hvordan vi med udgangspunkt i en Minnesotakur hjælper folk med alle typer misbrug.

Se film om Minnesotabehandling og symptomer på alkoholmisbrug:

Minnesotakur – en gennemprøvet og anerkendt behandlingsform

Minnesotakuren er det mest benyttede behandlingsprogram i verden.
Den blev oprindeligt udformet som en behandlingsform for alkoholikere.

Siden har det vist sig, at Minnesotabehandlingen er effektiv i forbindelse med andre former for afhængighed såsom hash- og kokainmisbrug, narkomani, medicinmisbrug og ludomani.

Hvis du er i tvivl om du har brug for en minnesotabehandling, kan du læse mere om tegn og symptomer på alkoholisme og prøve vores online alkoholtest.

Ring og få anonym rådgivning

Har du problemer med alkoholmisbrug, eller er du pårørende til en alkoholmisbruger?
Få en fortrolig samtale på 70 10 03 03 om Minnesotabehandling med vores misbrugsrådgivere.
Vi tager telefonen døgnet rundt.

Anonyme alkoholikere og de 12 trin

En Minnesotabehandling er baseret på Anonyme Alkoholikeres behandlingsfilosofi og deres 12-trinsprogram.

I Minnesotabehandling anbefales deltagere at gå jævnligt til møder i anonyme fællesskaber, som fx.:

  • AA (Anonyme Alkoholikere)
  • NA (Anonyme Narkomaner)
  • CA (Anonyme Kokainmisbrugere)
  • MA (Anonyme Hashmisbrugere)
  • GA (Anonyme Ludomaner)

I de anonyme fællesskaber møder man andre, der har løst deres misbrugsproblemer, og man kan trække på andres erfaringer og støtte til fortsat at holde sig ædru og clean. Samtidig hjælper deltagelse i selvhjælpsgrupperne til, at man vedligeholder de værktøjer, man har fået i sin Minnesotakur – så man undgår tilbagefald.

Behandlerne hos Dansk MisbrugsBehandling er specialuddannede og certificerede misbrugsbehandlere, der selv har haft misbrug inde på livet.

Tidligere misbrugere som behandlere

En af hjørnestenene i Minnesotakuren er, at alle behandlere selv er tidligere misbrugere – samtidig med at de er professionelt uddannede i behandling af afhængighed.

Rådgivernes egen erfaring med misbrug gør, at der hurtigt opstår en fortrolighed og tillid mellem klient og behandler. Deltagere i en Minnesotakur oplever hurtigt, at der ikke er nogen fordømmelser og moralsk løftede pegefingre fra behandlernes side – de har selv prøvet at være fanget i afhængighed. Det er en hjørnesten i Minnesotabehandlingen og en af de væsentligste årsager til, at Minnesotakuren er så effektiv.

Se film om Hanne, der er pårørende til en alkoholmisbruger:

Minnesotakuren tager hånd om familien

Et af trinnene i 12-trinsprogrammet handler om at gøre skaden god igen over for sine nærmeste. De nærmeste pårørende lider nemlig i lige så høj grad under misbruget som misbrugeren selv. Det er den tankegang, der gør, at man i Minnesotabehandlingen altid betragter afhængighed sin et familieproblem.

Som en del af Minnesotakuren bliver familie og nære pårørende derfor tilbudt deltagelse i et familieprogram, hvor de får rådgivning og mulighed for at bearbejde de negative oplevelser, som misbruget har medført. På den måde tager Minnesotakuren hånd om hele familien med henblik på, at de finder tilbage til en bedre hverdag uden alkohol eller stoffer.

Da jeg gik i behandling, var jeg meget skrøbelig og syntes, at det hele var uoverskueligt, men jeg fandt hurtigt ud af, at her kunne jeg være tryg. Der blev trykket på de rigtige knapper, og det fik mig til at forstå, hvad det hele drejede sig om.

____

Sonja, 66 år, alkoholiker

Minnesotakur – en effektiv kur

En Minnesotakur er den mest brugte behandlingsmetode i verden. Den har hjulpet flere millioner mennesker og deres familier til et nyt og bedre liv uden misbrug.

Minnesotabehandling bygger på, at tidligere misbrugeres erfaringer hjælper andre med at løse deres problemer med afhængighed.
Derfor er behandlerne i vores minnesotabehandling selv ædru alkoholikere eller clean misbrugere.

Det behøver ikke at koste dig noget at komme i minnesotabehandling.
Har du en sundhedsforsikring med misbrugsdækning, dækker forsikringsselskabet udgifter til behandlingen.

Minnesotabehandling – en alsidig behandlingsform

Hos Dansk MisbrugsBehandling er mange af vores behandlingstilbud bygget op om Minnesotamodellen. Du kan læse mere om Minnesotabehandlingen og behandlingsforløbet for andre misbrug her:

Har du brug for yderligere information om minnesotabehandling?

Udfyld formularen herunder, så vender vi tilbage til dig senest førstkommende hverdag.
    Læs om Dansk MisbrugsBehandlings privatlivspolitik.

    Del siden på Facebook