Professionel alkoholbehandling i Kolding

Dansk MisbrugsBehandling er Danmarks største private ambulante behandlingstilbud, og vi tilbyder alkoholbehandling uden for normal arbejdstid, så du kan passe dit arbejde, mens du går i behandling. Vi hjælper mennesker fra hele Syd- og Sønderjylland til et bedre liv uden alkoholmisbrug.

 1. Alkoholbehandling centralt i Kolding – 5 min. fra banegården og lige over for rutebilstationen.
 2. Alkoholafvænning uden for normal arbejdstid.
 3. Telefonrådgivning alle dage – hele døgnet.

Se film om Dansk MisbrugsBehandlings alkoholbehandling:

Alkoholbehandling i Kolding – for “helt almindelige danskere”

Med 5 afdelinger over hele landet er Dansk MisbrugsBehandling den største private udbyder af ambulant alkoholbehandling i Danmark, og vi hjælper hvert år flere hundrede alkoholmisbrugere – og deres familier – til et godt liv uden alkohol.

Når man taler om alkoholmisbrug, tænker mange på “bumsen på bænken” og meget svært belastede misbrugere, men langt de fleste alkoholmisbrugere i Danmark er “helt almindelige danskere” med arbejde og familie. Dette gælder for ca. 80 % af deltagerne i Dansk MisbrugsBehandlings alkoholbehandling i Kolding.

Deltagerne i alkoholbehandlingen repræsenterer et bredt udsnit af den danske befolkning, dvs. skolelærere, sygeplejersker, selvstændige, håndværkere, højt uddannede, offentlige ansatte osv. De er som danskere er flest med det tilfælles, at de deres alkoholforbrug har negative konsekvenser for dem selv og deres familier.

Ring og få rådgivning om alkoholmisbrug og behandling

Ring på Telefon: 78 79 23 12. Telefonerne er åbne hele døgnet.
Få en fortrolig samtale med en af vores erfarne alkoholrådgivere for at afdække graden af dit alkoholmisbrug, og hør om mulighederne for alkoholbehandling i Kolding tilpasset din hverdag.

Dansk MisbrugsBehandling, Mazantigade 5, 6000 Kolding

Behandling af alkoholmisbrug og anden afhængighed

Ud over alkoholbehandling tilbyder Dansk MisbrugsBehandling i Kolding behandling af kokainmisbrug, hashmisbrug og medicinmisbrug:

Kokainmisbrug

Sådan foregår vores behandling af kokainmisbrug

Hashmisbrug

Sådan foregår vores behandling af hashmisbrug

Medicinmisbrug

Sådan foregår vores behandling af medicinmisbrug

Når du vælger Dansk MisbrugsBehandling i Kolding, får du:

 • Ambulant behandling mens du passer dine forpligtelser i hverdagen.

 • Behandling af alkoholmisbrug.

 • Behandling af kokain-, hash- og medicinmisbrug.

 • Fortrolighed – ingen offentlig registrering.

 • Mulighed for døgnbehandling.

 • Uddannede og certificerede misbrugsbehandlere.

 • Alkoholbehandling som er godkendt af alle sundhedsforsikringer.

Hanne er pårørende til en alkoholiker – hør hendes historie her:

Er pårørende til en alkoholmisbruger?

Lige som Hanne fortæller i videoen ovenfor, er det sådan i de fleste familier med alkoholmisbrug, at selvom familien synes, at drikkeriet er ubehageligt og belastende, så synes den, der drikker, ikke selv, det er så slemt.

Som pårørende til en alkoholmisbruger oplever man typisk en stor frustration over, at man ikke kan få den, der drikker, til at forstå alvoren i sit alkoholproblem og dermed ikke erkende sit behov for professionel alkoholbehandling.

Som pårørende til en alkoholmisbruger bliver man måske nødt at acceptere, at man ikke bliver enige om, hvor alvorligt misbruget er – og handle ud fra ens egen oplevelse af drikkeriet.

Ser vi på, hvorfor alkoholmisbrugere søger alkoholbehandling, er det næsten altid fordi, de pårørende griber ind og forlanger behandling. Barskt, men sandt. Grebet rigtigt an, lykkes det heldigvis i langt de fleste tilfælde – men den rigtige forberedelse er afgørende for at det lykkes.

Derfor anbefaler vi altid, at man tager kontakt til Dansk MisbrugsBehandling og får en snak med en alkoholrådgiver, inden man tager snakken med misbrugeren om alkoholbehandling. Det er også muligt at aftale et møde hos Dansk MisbrugsBehandlings afdeling for alkoholbehandling i Kolding, hvor man sammen med en erfaren alkoholbehandler forbereder samtalen med misbrugeren.

Det var en lettelse at aflevere ham til alkoholbehandlingen i Kolding. For første gang i lang tid kunne jeg slappe af og vide, at han endelig fik den hjælp, han havde brug for.

____

Carina, 48 år, pårørende til alkoholmisbruger

Dansk MisbrugsBehandlings alkoholbehandling i Kolding består af:

En udredende forsamtale hvor vi afdækker graden af dit alkoholproblem.

 • Primærbehandling: 3 møder ugentligt i 6 – 8 uger efter behov.
 • Individuelle samtaler med rådgiver efter behov.
 • Efterbehandling: 1 møde hver 14. dag i 6 måneder.
 • Familiebehandling til nære pårørende – 1 møde ugentligt i 5 uger

Alle alkoholbehandlere hos Dansk MisbrugsBehandling Kolding er uddannede inden for misbrug og afhængighed og har selv tidligere været i misbrug og behandling. De har alle selv prøvet det, som vores deltagere går igennem.

misbrugsbehandling samtale

Undervisning, foredrag og gruppesamtaler er en del af alkoholbehandlingen i Kolding

Indhold i den ambulante alkoholbehandling i Kolding

 • Foredrag og undervisning

  Hvor man lærer at forstå afhængighed, og hvilke ændringer man skal foretage for at slippe ud af sit alkoholmisbrug.

 • Gruppesamtaler

  Hvor man diskuterer, hvordan man skaber et liv uden alkoholmisbrug, og lærer af andres erfaringer, når man hører, hvordan de griber tingene an.

 • Opgaveløsning og personligt program

  Programmet for alkoholafvænning indeholder en række hjemmeopgaver, som sætter fokus på hver enkelt deltagers situation.

Behandlingen i Kolding foregår på små hold typisk på 6 – 8 deltagere.

Behandlingstider for alkoholbehandlingen i Kolding

MandagOnsdagFredag
17.00 – 21.0017.00 – 21.0015.00 – 19.00

Da behandlingen foregår efter arbejdstid, sørger vi for et let måltid i løbet af behandlingen.

Sådan finder du vej til Dansk MisbrugsBehandling i Kolding

Alkoholbehandling i Kolding – en effektiv behandling

Mange tror, at alkoholbehandling er lig med døgnbehandling, og der er også alkoholmisbrugere, som har behov for døgnbehandling.

Men for alkoholmisbrugere, der har familie og arbejde, og ikke er en del af et misbrugsmiljø, er ambulant alkoholbehandling lige så effektivt som døgnbehandling.

Det er, fordi man i en ambulant alkoholafvænning har chancen for at afprøve sine nye livsstrategier, mens man har støtte og hjælp fra behandlingen.

Skulle du have behov for afrusning og abstinensbehandling som døgnbehandling, eller har du behov for et helt døgnbehandlingsforløb, henviser Dansk MisbrugsBehandling Kolding dig til vores døgnbehandling.

Fem gode grunde til at vælge Dansk MisbrugsBehandlings alkoholbehandling i Kolding:

 1. Professionel ambulant behandling er for ressourcestærke alkoholmisbrugere lige så effektiv som døgnbehandling.
 2. Vi har tilknyttet læge, psykiater og psykolog.
 3. Alle rådgivere er – udover at være professionelt uddannede misbrugsterapeuter – selv tidligere misbrugere, så de forstår din situation og ved, hvad du går igennem.
 4. Prisen er under halvdelen af en døgnbehandling.
 5. Behandlingen er godkendt af alle sundhedsforsikringer.

Behandling for alkoholmisbrug i Kolding – 100 % anonymt og fortroligt

Dansk MisbrugsBehandling er ikke en del af det offentlige system, så der sker ikke nogen offentlig registrering, når man deltager i alkoholbehandlingen i Kolding.

Samtidig er det er vores erfaring, at det betyder meget for vores deltagere, at fordi behandlingen ligger uden for normal arbejdstid, så har man selv kontrol over hvem, der skal vide, at man har søgt behandling for sit alkoholmisbrug.

Du kan fortælle det til dem, du mener, der skal vide det, når du selv føler dig parat.

Alkoholbehandling finansieret af sundhedsforsikring

Hvis du har en sundhedsforsikring, dækker denne dine udgifter til behandling af alkoholmisbrug i Kolding. Dansk MisbrugsBehandling er godkendt af samtlige forsikringsselskaber.

Selvom forsikringen er udtaget af din arbejdsgiver, er det din personlige forsikring og brugen af den fortrolig. Din arbejdsgiver får således ikke at vide, at du benytter den til finansiering af din alkoholbehandling, med mindre du selv ønsker det.

Er du pårørende til en der drikker for meget?

Det er ikke nemt at konfrontere en, man holder af, med hans/hendes alkoholmisbrug og overbevise vedkommende om behovet for alkoholbehandling.

På vores behandlingscenter i Kolding kan du altid henvende dig og få professionel rådgivning til, hvordan du bedst får den, der drikker til at indse, at han eller hun har et alkoholproblem og derfor bør søge behandling.

Grebet rigtigt an lykkes det heldigvis i langt de fleste tilfælde, men den rigtige forberedelse er afgørende for et godt resultat. Derfor anbefaler vi altid, at man kommer ind og får en snak med en af vores erfarne alkoholrådgivere og bliver klædt rigtigt på – inden man tager samtalen med misbrugeren.

En sådan samtale er uforpligtende og gratis.

Har du spørgsmål, eller brug for yderligere information?

Udfyld formularen herunder, så vender vi tilbage til dig senest førstkommende hverdag.