Test om du – eller en du kender – har et alkoholproblem

Hos Dansk MisbrugsBehandling har vi lavet en online alkoholtest, der kan bruges af både den der drikker eller pårørende til en der drikker.

Testen består af 16 spørgsmål, som kan være med til at afgøre, om den, der drikker, har brug for alkoholbehandling.

Vores alkoholtest er ikke en officielt anerkendt diagnosetest, men baserer sig på vores erfaring med arbejdet med mere end tusinde alkoholmisbrugere gennem årene.

Hvis scoren i testen indikerer, at der er tale om et behandlingskrævende alkoholmisbrug, anbefaler vi at du kontakter os og får en samtale med en af vores rådgivere, så vi gennem en udredende samtale kan afgøre alvoren i alkoholproblemet.

Start alkoholtesten

Er du pårørende eller tager du testen på egne vegne?

Se film om symptomer på alkoholmisbrug:

Mere om alkoholtesten

Vores alkoholtest er ikke en videnskabelig test, men har sin fordel ved at spørgsmålene er baseret på erfaringerne fra arbejdet med mange alkoholmisbrugere og deres pårørende.

Sådan anvendes vores test for alkoholisme

Tag vores alkoholtest online, hvis du er i tvivl om du har et alkoholproblem, eller er pårørende til en der drikker.

Testen er baseret på af de symptomer på alkoholisme, som vi oftest er stødt på i vores alkoholbehandling gennem de seneste 15 år.

Kan du svare ja til mere end 4 spørgsmål i testen, er det overvejende sandsynligt, at der er tale om et problematisk alkoholforbrug. Svares der ja til mere end 8 spørgsmål, er det sandsynligt, at der er tale om fremskreden alkoholisme.

Det er vigtigt, at du er ærlig overfor dig selv, når du tager testen. Svar umiddelbart og intuitivt og husk, at ingen ser dig svare, og der er ingen grund til at lyve for sig selv.

En online alkoholtest kan naturligvis ikke stå alene. Får du et svar som indikerer, at der bliver drukket for meget, bør du tale med en professionel alkoholrådgiver.

Alkoholtesten som et samtaleværktøj

Mange der drikker er, eller er pårørende til en der drikker, er i tvivl om, hvor alvorligt alkoholproblemet egentligt er, og ofte er der diskussioner i familien om, hvor slemt det står til. De pårørende oplever drikkeriet som meget belastende, mens den, der drikker, ikke selv synes, at hans eller hendes alkoholforbrug er så slemt.

Resultater fra alkoholtesten kan derfor med fordel tages med i en samtale med den der drikker, hvis du er pårørende til en person med et alkoholmisbrug.

Derfor har vi også lavet vores alkoholtest i to versioner – en online alkoholtest, som du finder ovenfor. Og en alkoholtest, som du kan printe ud og fx udfylde sammen med din pårørende.

Viser testen, at jeg er alkoholiker?

Ingen online alkoholtest alene kan vise, om en person har udviklet alkoholisme. Men testen viser, hvor mange symptomer man har og kan påvise om man har et alkoholproblem der kræver behandling.

Viser alkoholtesten, at der er mange symptomer på alkoholisme, er det bedste næste skridt at tage en samtale med en professionel. Det kan være din egen læge, eller det kan være en alkoholrådgiver hos Dansk MisbrugsBehandling.

Vores erfarne rådgivere sidder ved telefonen hele døgnet og en samtale er uforpligtende og anonym.

Jeg vidst jo godt at jeg havde et problem med alkohol. Drak ude i garagen om aftenen og skjulte flaskerne for konen. Men det gjorde alligevel indtryk at alkoholtesten viste jeg havde brug for behandling.

____

Søren 55 år, i alkoholbehandling hos Dansk MisbrugsBehandling

Hvornår kræver alkoholproblemer behandling?

Alkoholtesten kan være med til at give svar på, hvorvidt den, der drikker, har udviklet et alkoholmisbrug, der kræver behandling.

Vores erfaring er, at mange der har alkoholproblemer, benægter problemet ved at sige ”jamen, jeg passer jo mit arbejde” eller ”jeg drikker jo aldrig om morgenen”. Men drikkeriet har typisk alvorlige konsekvenser for familielivet, lang tid inden man eventuelt bliver fyret eller udvikler abstinenser. Det er konsekvenserne af drikkeriet mere end af antallet af genstande, der afgør, om man har behov for alkoholbehandling.

Hvis alkoholforbruget påvirker familielivet negativt – hvis familien oplever drikkeriet som en belastning – så skal man gøre noget ved det. Med andre ord: Hvis alkohol skaber problemer, så har man et alkoholproblem – og evner man ikke selv at reducere sit alkoholforbrug, så har man brug for professionel alkoholbehandling.

Ring og få anonym rådgivning

Har du problemer med alkoholmisbrug, eller er du pårørende til en misbruger?
Kontakt os på 70 10 03 03 og få en fortrolig samtale med vores alkoholrådgivere.
Vi tager telefonen døgnet rundt.

Alkoholproblemer kræver professionel hjælp

Dansk MisbrugsBehandling tilbyder en behandling for helt ”normale” danskere håndværkere, selvstændige, sygeplejersker, lærere, kokke, akademikere, arbejdsmænd – danskere som danskere er flest, men som har det til fælles, at alkohol er blevet et problem.

Al erfaring siger, at når man først har udviklet alkoholproblemer, går det ikke over af sig selv. Selv om de fleste godt kan stramme sig an og nedbringe deres alkoholforbrug i en periode, så vil drikkeriet efter nogen tid, igen blusse op og være tilbage på det tidligere niveau. Derfor kræver alkoholmisbrug behandling.

”Det er ikke en skam at være alkoholiker – men det er en skam ikke at gøre noget ved det”, lyder et gammelt slogan. Og det er faktisk sådan, at langt de fleste er rigtig glade for behandlingen – når først de er kommet i gang.

Se film om alkoholmisbrug og alkoholbehandling

Behandling af alkoholproblemer

Dansk MisbrugsBehandling tilbyder ambulant alkoholbehandling – altså behandling hvor man bor hjemme. Behandlingen består af 3 møder ugentligt – som ligger uden for normal arbejdstid, så man kan passe sit job, mens behandlingen står på.

Er der brug for døgnbehandling henviser vi til landets førende døgnbehandling for alkoholmisbrug.

Behandlingscentre i Danmark

Kontakt os hvis du drikker for meget, eller er pårørende til en der har et alkoholproblem

Det første skridt til løsning af alkoholproblemer er at få den rette rådgivning. En samtale med en professionel alkoholrådgiver kan hjælpe dig med at afgøre, hvor alvorligt alkoholproblemet er, og hvordan du bedst griber problemet an.

Har du spørgsmål om vores alkoholtest?

Udfyld formularen herunder, så vender vi tilbage til dig senest førstkommende hverdag.
    Læs om Dansk MisbrugsBehandlings privatlivspolitik.

    Del siden på Facebook