Test om et alkoholforbrug er problematisk

Hos Dansk MisbrugsBehandling har vi lavet en alkoholtest, der kan bruges af både den der drikker – og pårørende til den der drikker.

Testen består af 16 spørgsmål, som kan være med til at afgøre om den der drikker, har brug for alkoholbehandling.

Start alkoholtesten

Er du pårørende eller tager du testen på egne vegne?

Se film om symptomer på alkoholmisbrug:

Mere om alkoholtesten

Vores alkoholtest er ikke en videnskabeligt test, men har sin fordel ved at spørgsmålene er baseret på erfaringerne fra arbejdet med mange hundrede alkoholmisbrugere og deres pårørende.

Er der behov for alkoholbehandling eller rådgivning?

Mange er i tvivl om, hvor alvorligt deres alkoholproblem egentligt er, og ofte er der diskussioner i familien om, hvor slemt det står til.

De pårørende oplever drikkeriet som meget belastende, mens den, der drikker, ikke selv synes, at hans eller hendes alkoholforbrug er så slemt.

Vores alkoholtest er derfor også et godt værktøj til at tage den svære samtale, hvis du er pårørende til en person med et alkoholmisbrug.

Hvornår kræver alkoholproblemer behandling?

Ovenstående alkoholtest kan være med til at give dig svar på, hvorvidt du – eller en pårørende – har udviklet et alkoholmisbrug, der kræver behandling.

Mange siger, at ”jamen, jeg passer jo mit arbejde” eller ”jeg drikker jo aldrig om morgenen”, men drikkeriet har jo typisk alvorlige konsekvenser for familielivet, lang tid inden man eventuelt bliver fyret eller udvikler abstinenser og morgendrikkeri. Det er konsekvenserne af drikkeriet mere end af antallet af genstande, der afgør, om man har behov for alkoholbehandling.

Hvis drikkeriet påvirker familielivet negativt – hvis familien oplever drikkeriet som en belastning – så skal man gøre noget ved det. Med andre ord: Hvis alkohol skaber problemer, så har man et alkoholproblem – og evner man ikke selv at reducere sit forbrug, så drikkeriet ikke længere skaber problemer, så har man brug for professionel alkoholbehandling.

Jeg vidst jo godt at jeg havde et problem med alkohol. Drak ude i garagen om aftenen og skjulte flaskerne for konen. Men det gjorde alligevel indtryk at alkoholtesten viste jeg havde brug for behandling.

____

Søren 55 år, i alkoholbehandling hos Dansk MisbrugsBehandling

Ring og få anonym rådgivning

Har du problemer med misbrug, eller er du pårørende til en misbruger?
Kontakt os på 70 10 03 03 og få en fortrolig samtale med vores misbrugsrådgivere.
Vi tager telefonen døgnet rundt.

Alkoholproblemer og alkoholbehandling – er ofte svært at tale om

Næsten alle familier finder det rigtig svært at tale om familiens alkoholproblem.
Den, der drikker, synes det er ubehageligt, at familien påtaler drikkeriet, og de pårørende er ofte nervøse for at bringe emnet på bane.

Som pårørende kan det være en stor hjælp at få råd og vejledning, inden man tager ”den svære samtale”.
Vi anbefaler, at du som pårørende kontakter os for en snak, inden du konfronterer den, der drikker med hans/hendes alkoholmisbrug.
Den rigtige forberedelse øger chancerne for et godt resultat betydeligt.

Du har også mulighed for at bestille tid hos en af vore dygtige rådgivere og komme ind og få en snak på en af vore afdelinger, om hvordan du bedst griber situationen an.
En sådan samtale er både fortrolig og gratis.

Et alvorligt alkoholproblem løser ikke sig selv, og man bliver nødt til at tale om problemet, hvis det skal løses – hvor ubehageligt det end er.

Alkoholproblemer kræver professionel hjælp

Dansk MisbrugsBehandling er en behandling for helt ”normale” mennesker, håndværkere, selvstændige, sygeplejersker, lærere, kokke, akademikere, arbejdsmænd – danskere som danskere er flest, men som har det til fælles, at alkohol fylder mere end den skal.

Al erfaring siger, at når man først har udviklet alkoholproblemer, går det ikke over af sig selv.
Alkoholmisbrug kræver behandling.
Selvom de fleste godt kan stramme sig an og nedbringe deres alkoholforbrug i en periode, så vil drikkeriet efter nogen tid, igen blusse op og være tilbage på det tidligere niveau.

”Det er ikke en skam at være alkoholiker – men det er en skam ikke at gøre noget ved det”, lyder et gammelt slogan.
Og det er faktisk sådan, at langt de fleste er rigtig glade for behandlingen – når først de er kommet i gang.

Gør man ikke noget ved et alvorligt alkoholproblem, er der risiko for en lang række sygdomme og skader, herunder kræftsygdomme, mavetarmssygdomme, hjertekar-sygdomme, leversygdomme, forhøjet blodtryk og nedsat immunforsvar. Alkohol er desuden relateret til en række psykiske lidelser som fx angst og depression.

Se film om alkoholmisbrug og alkoholbehandling

Behandling af alkoholproblemer

Dansk MisbrugsBehandling tilbyder ambulant alkoholbehandling – altså behandling mens man bor hjemme.

Behandlingen består af 3 møder ugentligt – som ligger uden for normal arbejdstid, så man kan passe sit job, mens behandlingen står på.
Er der brug for døgnbehandling henviser vi til landets førende døgnbehandling for alkoholmisbrug.

MandagOnsdagFredag
17.00 – 21.0017.00 – 21.0015.00 – 19.00

140.000 danskere er afhængige af alkohol

De alkoholafhængige har 3-5 gange større risiko for at dø tidligt sammenlignet med resten af befolkningen og det store alkoholforbrug har også konsekvenser både for trivslen i hverdagen og relationerne til partner, venner, familie og kollegaer.

Derudover påvirkes det fysiske og psykiske helbred hos den, der drikker for meget.

Det er videnskabeligt dokumenteret, at alkoholisme øger risikoen for at udvikle mere end 200 forskellige fysiske og psykiske lidelser. Det betyder bl.a., at alkohol hvert år er skyld i 2.900 flere dødsfald.

Behandlingscentre i Danmark

Kontakt os hvis du – eller en pårørende – har alkoholproblemer

Det første skridt til løsning af alkoholproblemer er at få den rette rådgivning. En samtale med en professionel alkoholrådgiver kan hjælpe dig til at afgøre, hvor alvorligt alkoholproblemet er, og hvordan det er bedst at gribe problemet an.

Har du spørgsmål om vores alkoholtest?

Udfyld formularen herunder, så vender vi tilbage til dig senest førstkommende hverdag.
    Læs om Dansk MisbrugsBehandlings privatlivspolitik.

    Del siden på Facebook