Hvad siger vores klienter?

Nogle af vores klienter har givet os tilladelse til, at vi offentliggør deres behandlingsevaluering. En stor tak til jer, for at vi på denne måde kan videregive jeres erfaringer, og dermed give et bedre indtryk af hvad behandlingen på Dansk MisbrugsBehandling indebærer.

John, 57 år, alkoholiker

Den 20. februar gjorde jeg min bedste investering nogensinde. Jeg gik i behandling på Dansk MisbrugsBehandling, efter 25 år som alkoholiker.
Den måde jeg blev modtaget på, med ægte forståelse, kan jeg ikke rose nok. Jeg følte mig straks afslappet, selvom jeg havde haft sommerfugle i maven ved tanken om at skulle starte i alkoholbehandling. I behandlingen mærkede jeg straks, at jeg var i gode hænder. Den måde de takler den enkeltes problemer på er helt unik, og jeg glædede mig altid til næste gang jeg skulle i behandling. Den forandring der er sket med mig og mit liv på 7 uger kan ikke beskrives – den skal opleves.

Harriet, 57 år, alkoholiker

Jeg kom ind af døren i Dansk MisbrugsBehandling i Århus den 7. marts 2007. Årsagen var, at jeg på trods af gentagne mislykkede forsøg på at kontrollere mit alkoholmisbrug måtte konstatere, at alt var forgæves. Jeg var desperat og tænkte, at Dansk MisbrugsBehandling i Århus måske var en udvej.
I de første uger var behandlingen meget intensiv, dvs. 3 dage om ugen á 4 timer. Det satte gang i en udvikling. Der var så meget, jeg ikke kunne forstå, men under processen fik jeg mere hold på mig selv, især de højrisiko-situationer, som jeg tidligere drak på.
Jeg har følt mig meget tryg under behandlingens forløb, der var en venlighed og en varme fra første gang, jeg trådte ind af døren. Når vi er i grupper, er det rart, at grupperne ikke er så store. Vi lærer af hinandens livshistorier, og vi føler med hinanden.
Jeg er stolt og glad over, at jeg er gået i gang med den proces, og jeg er slet ikke i tvivl om, at Dansk MisbrugsBehandling, Århus har reddet mit liv. Det er jeg dybt taknemmelig over.

Flemming, 39 år, alkoholiker

Da jeg den 5. marts besluttede at gå i behandling, havde jeg ikke den mindste anelse om hvad det handlede om. Jeg hilste første gang på personalet. Det skulle siden hen vise sig, at de på en god måde ville komme til at fylde i mit liv.  Der opstod en god kemi med det samme.
Det er 8 uger hvor der er sket ufatteligt meget med mig. Jeg har lært at se de positive ting i livet i stedet for at fokusere på de negative. Jeg har ligeledes brugt mange ressourcer på, og fokuseret på hvor vigtigt det er at være ærlig. Ærlig over for mig selv, men også ærlig over for andre.
Det har også været en svær periode for min kone. Hun har fået mange ting at tænke på. Der er mange ting der er gået op for hende, som hun egentlig ikke havde forbundet med alkoholisme. Hun har fået svar på mange af sine spørgsmål på de møder, vi sammen har haft på Dansk MisbrugsBehandling.
Til sidst vil jeg sige jer tak for at I er her, så jeg har et sted at læsse af, når læsset er fuldt. Jeg ønsker jer alle held og lykke fremover. Jeg har meldt mig på livet igen, og håber I gør det samme.

Kurt, 73 år, alkoholiker

Det er i dag 9 uger siden jeg sidst har smagt alkohol, og det er jeg i dag meget, meget glad og taknemmelig for. Der er sket utrolig meget, siden jeg den 30. marts sammen min kære kone tog ind til en forsamtale på Dansk MisbrugsBehandling i Århus. Jeg sad med korslagte arme og sagde, at det her skulle jeg nok klare alene, selvom det trods løfter var gået galt mange gange. Men heldigvis blev jeg overbevist om, at en behandling var nødvendig.
Behandlingen har nu varet i otte uger, og jeg er dybt taknemmelig for, at de fik mig overbevist. Jeg har gennem hele forløbet fået en række redskaber til at modstå fristelsen, og jeg er fuld af håb om, at jeg bliver ved med at være ædru.
Jeg er imponeret over min rådgivers viden og indsigt i alkoholisme, tydeligvis noget der er erhvervet gennem et liv som aktiv alkoholiker. Vi her i gruppen kommer med vidt forskellige livshistorier, men alle med det samme store problem. Han har på en varm og kærlig måde formået at forstå og trænge ind til den enkeltes problemer.
En stor tak til Dansk MisbrugsBehandling i Århus fra min hustru og mig, og en stor tak til gruppen, som også har været en stor støtte i arbejdet med at nå hertil; jeg har glædet mig meget til hver gang vi har skullet være sammen.

Torben, 49 år, alkoholiker

Efter 24 møder på ca. 4 timer har jeg nu været ædru i nøjagtigt 52 dage.
I samtlige 52 dage, har der været en speciel følelse, “hos mig” hele tiden: Taknemmelighed. Dette ord, eller denne specielle følelse, kommer spontant og naturligt, når man får hjælp til at løfte en opgave der er så stor at det ikke er muligt at gøre det af egen kraft.
Jeg opdagede en sen aften, siddende bag nedrullede gardiner i gang med den tredje flaske rødvin, at jeg ikke var i stand til at læse de digte, jeg møjsommeligt havde vredet ud af min omtågede hjerne.
Da jeg vågnede efter en urolig nats søvn, havde jeg tanken, at nu må jeg have hjælp. Fire timer efter sad jeg til forsamtale på Dansk MisbrugsBehandling, og ca. 10 dage efter havde en velvillig og forstående arbejdsgiver, gjort det muligt for mig at starte i behandling på DMB, samtidigt med at jeg passede mit arbejde.
Taknemmelighed er det jeg føler overfor Dansk MisbrugsBehandling. Jeg er blevet mødt med forståelse, omsorg, viden og en seriøs indstilling til den store opgave jeg som alkoholiker står overfor, når jeg skal have hjælp til at løfte dette åg af mine skuldre.
Den hjælp jeg har modtaget fortjener den højeste anerkendelse jeg kender til: Outstanding

Ole, 57 år, alkoholiker

Jeg har tidligere været i døgnbehandling i 5 uger, men det havde desværre ikke den ønskede virkning. Efter det ophold fortsatte jeg mine voldsomme drukture, og efter et par år, kunne min samlever ikke holde det ud mere. Enten gik jeg i behandling, eller også måtte jeg flytte.
Behandlingen hos Dansk MisbrugsBehandling har været en absolut positiv oplevelse, og det er kun gået fremad for hver dag, der er gået.
I undervisningen lærte jeg virkelig meget om mig selv, og om hvilke konsekvenser det ville få, hvis jeg begyndte at drikke igen. Min rådgiver var virkelig i stand til at fange mig, så jeg forstod min situation, og hvordan jeg skulle handle, hvis jeg ønskede at have et godt samliv med min kæreste og mine børn.
Jeg havde mistet mine børn på grund af mit drikkeri – og var også ved at miste min kæreste, men allerede nu har vi igen fået et godt liv sammen, mine børn er kommet tilbage, så jeg har al mulig grund til ikke at drikke mere.

Sonja, 66 år, alkoholiker

Fredag den 20. april 2007 gik jeg i behandling hos Dansk MisbrugsBehandling i håb om, at jeg kunne komme ud af mit alkoholmisbrug, som har stået på i mange år. I løbet af behandlingen fik jeg troen på at det nok skulle lykkes – og jeg fik rigtig megen tillid til Dansk MisbrugsBehandling.
Da jeg gik i behandling, var jeg meget skrøbelig og syntes, at det hele var uoverskueligt, men jeg fandt hurtigt ud af, at her kunne jeg være tryg. Der blev trykket på de rigtige knapper, og det fik mig til at forstå, hvad det hele drejede sig om. Uden DMB havde jeg ikke været den jeg er i dag. Jeg har fået et lille puf ad gangen, så jeg ikke følte det hele uoverkommeligt.
Gruppen jeg har været i har også givet mig meget gennem vores diskussioner og samtaler. Ærlighed og åbenhed er vores motto, for det er det, vi skal bygge vores fremtid på.
Jeg har lært meget om min alkoholisme, og synes selv jeg er kommet rigtig langt. Det vil jeg gerne takke Dansk MisbrugsBehandling for.

Niels, 45 år, ludoman

Da jeg kom i behandling havde jeg været automatspiller i 6 år. Jeg havde gradvis mistet troen på mig selv, og min evne til at træffe sunde beslutninger havde jeg opgivet for længst.
Jeg fik i behandlingen hjælp til at få orden i mit økonomiske rod. Frem for at skubbe gælden foran mig, lægger jeg den nu bag mig. Jeg fik lukket de værste spillefælder. Jeg ved i dag, hvad der kan udløse min spilletrang, og jeg fik mere ro på mig selv. Alle mine tanker var før optaget af spil, ja hele mit liv drejede sig om spil, og hvornår og hvordan jeg kunne få penge til spil. Jeg har fået hjælp til at få min hverdag til at fungere igen.
Jeg har før prøvet at kontrollere mit spil og at stoppe uden held. Behandlingen her virker. Det er dog ikke nogen mirakelkur, jeg har selv skullet yde en indsats. Jeg kan også se på de andre spilafhængige, at de får det tydeligt bedre efter nogen tid i behandlingen.
Jeg har lært at gøre noget ved min spilletrang og fået redskaber til at undgå at give efter for trangen, når den kommer. Jeg er også blevet opmærksom på situationer i mit liv, som kan give spilletrang. Nu er det mig der styrer spilletrangen og ikke omvendt. Jeg er meget taknemmelig over, at jeg nu har et valg; vil jeg spille eller ikke. Før kunne jeg ikke lade være, jeg følte mig overmandet af trangen til at spille. Trangen vandt altid. Og jeg vil ikke spille, det har alt for overskyggende og alvorlige konsekvenser for mig og mit liv. Et liv i spil, er et usselt liv.

Gitte, 46 år, ludoman

Jeg føler en stor taknemmelighed overfor Dansk MisbrugsBehandling for den behandling jeg har modtaget for min ludomani. Det viser sig nu – og faren er ikke drevet over endnu – at jeg var tæt på at miste min forretning på grund af spilafhængighed. Jeg fik også en uventet sidegevinst ud af at gå på DMB, jeg kom af med mine angstanfald.
Det er ikke så ukompliceret at være afhængig af spil som de fleste forestiller sig – inklusive os ludomaner og det er meget lærerigt at prøve at forstå de mekanismer, der ligger bag spilafhængighed. Den lange vej til helbredelse for sygdommen ludomani går gennem erkendelse af de individuelle faktorer, som har ledt en i uføre og de mere generelle ting, som gælder og som man undervejs i forløbet bliver gjort opmærksom på.
Min oplevelse af forløbet på DMB er, at der er en varm og uformel atmosfære, hvor den enkelte bruger kan føle sig velkommen og godt tilpas. Der bliver gjort plads til den enkelte person og der er en terapi-del, hvor man kan dele sit misbrugsforløb med de andre og så er der en mere undervisningspræget del, hvor behandleren tegner og fortæller om forskellige teorier og forskningsresultater. Mit indtryk er, at behandlingen virker og jeg har da selv foreløbigt været spillefri i 87 dage.

Se film om tegn på alkoholisme:

Typiske spørgsmål fra vores klienter

Vi har samlet de spørgsmål vi ofte bliver stillet på vores telefon- og mailrådgivning.
Det er for eksempel spørgsmål omkring, om man kan få offentlig støtte til behandlingen, om man kan passe sit arbejde mens man går i behandling – eller om man skal være på antabus for at deltage i alkoholbehandling?

Er du pårørende?

De pårørende er oftest dem, der har størst indflydelse på om en misbruger tager beslutningen om at gå i behandling.
Når en misbruger bliver konfronteret med krav om behandling, vil vedkommende typisk argumentere for at behandling ikke er nødvendig og insistere på at ville løse sit problem selv uden professionel behandling.
Men det er vigtigt for de pårørende at stå fast på at behandling er nødvendigt.

Er du i tvivl om du har et behandlingskrævende alkoholproblem?

Hvis du er i tvivl om du har et alvorligt alkoholproblem, kan du prøve vores alkoholtest.
Testen består af 16 spørgsmål der afdækker typiske tegn på alkoholmisbrug, som de optræder i hverdagen og spørgsmålene er baseret på vores erfaringer fra arbejdet med mange hundrede alkoholmisbrugere og deres pårørende.

Har du spørgsmål, eller brug for yderligere information?

Udfyld formularen herunder, så vender vi tilbage til dig senest førstkommende hverdag.
    Læs om Dansk MisbrugsBehandlings privatlivspolitik.

    Del siden på Facebook