Muligheder for finansiering af behandling

Dansk MisbrugsBehandling er en privat behandlingsorganisation, og man skal som udgangspunkt selv finansiere sin behandling. Men der er flere muligheder for finansiering af behandlingen:

 • Finansiering via sundhedsforsikring.
 • Finansieret af arbejdsgiver.
 • Selvstændig erhvervsdrivende.
 • Egenbetaling.

Velkommen hos Dansk MisbrugsBehandling

Finansieringsmuligheder:

 • Sundhedsforsikring

  Har du en sundhedsforsikring med misbrugsdækning, betaler forsikringsselskabet for udgifter til behandlingen. Selv om det oftest er arbejdsgiveren, der opretter sundhedsforsikringer, er brugen af denne fortrolig. Både forsikringsselskabet og Dansk MisbrugsBehandling har tavshedspligt. Din arbejdsgiver får således ikke at vide, at du benytter din forsikring til alkohol- eller anden misbrugsbehandling, medmindre du selv ønsker at fortælle det.

 • Arbejdsgiverfinansieret behandling

  De fleste danske virksomheder har efterhånden en klart formuleret alkohol- og misbrugspolitik, hvor virksomheden enten har en sundhedsforsikring for sine medarbejdere eller yder økonomisk støtte til finansiering af misbrugsbehandling. Det er vores erfaring, at danske virksomheder generelt er meget støttende og bakker op, når en medarbejder har udviklet et misbrug og ønsker behandling. Du kan kontakte HR eller din tillidsmand for at forhøre dig om virksomhedens misbrugspolitik.

 • Selvstændig erhvervsdrivende

  Fra politisk hold har man ønsket at støtte virksomheder i at hjælpe deres medarbejdere til at få behandling, hvis de har udviklet et misbrug. Derfor kan en virksomhed bogføre udgifterne til behandling som en udgift i virksomheden, uden at medarbejderen bliver beskattet af beløbet. Denne regel gælder også for selvstændig erhvervsdrivende og det vil sige, at udgifterne til behandling, kan faktureres til selskabet, uden at man personligt beskattes af ydelsen.

 • Egenbetaling

  Misbrugsbehandling er en investering i ens egen og ens families fremtid – og livskvalitet og trivsel kan være svært at gøre op i kroner og ører. Men er man villig til at bruge de samme beløb på behandling, som man bruger på sit misbrug, vil beløbet ofte kunne finansiere renter og afdrag til et eventuelt lån, skulle der være brug for det.

Priser for behandling:

> Priser alkoholbehandling

> Priser kokainbehandling

> Priser hashbehandling

> Priser behandling af medicinmisbrug

Behandling af ludomani er gratis, da Dansk MisbrugsBehandling er godkendt og støttet af Sundheds- og Ældreministeriets ludomanipulje der finansierer ludomanibehandlingen.

Vi er godkendt af forsikringsselskaberne

Dansk MisbrugsBehandling er godkendt af samtlige danske forsikringsselskaber. Det betyder, at har du en sundhedsforsikring med misbrugsdækning, dækker dit forsikringsselskab udgifterne i forbindelse med din behandling.

Tryg sundhedsforsikring
Dansk Sundhedssikring logo
Danica sundhedsforsikring
CODAN Sundhedsforsikring
Top Danmark Sundhedsforsikring
SKANDIA Sundhedsforsikring
IF Sundhedsforikring
Alm Brand Sundhedsforsikring

Forsikringsoplysninger:

Tryg Forsikring
70 11 20 20

Danica
70 25 02 03

Alm Brand
70 13 13 03

Topdanmark
70 11 33 11

Gjensidige
78 73 41 60

If Care
70 13 13 10

DanskSundhedssikring
70 20 61 21

Skandia Lifeline
70 10 01 17

Alm Brand
70 13 13 03

Er du pårørende, partner eller er tæt på en misbruger?

Mange pårørende føler sig ofte meget alene med problemet, fordi de synes, det er svært at tale med andre om et familiemedlems misbrug. Og når man samtidig altid bliver mødt med en afvisning, når man forsøger at rejse problemet med misbrugeren, kan man komme til at tvivle på sig selv – om problemet nu også er så stort, og om man er urimelig, når man synes, det er for meget.

Har du spørgsmål, eller brug for yderligere information om finansiering?

Udfyld formularen herunder, så vender vi tilbage til dig senest førstkommende hverdag.
  Læs om Dansk MisbrugsBehandlings privatlivspolitik.

  Del siden på Facebook