Medicinmisbrugsbehandling – finansiering

Dansk MisbrugsBehandling er en privat behandlingsorganisation, og man skal som udgangspunkt selv finansiere sin behandling.

Men der er flere muligheder for finansiering af behandlingen, blandt andet via en sundhedsforsikring.

Misbrugsbehandlere planlægger misbrugsbehandling

Vores behandlere er professionelle, uddannede og erfarne misbrugsterapeuter, der har mange års erfaring med at sammensætte et behandlingsforløb, der matcher klienternes problematikker og behov.

Muligheder for finansiering:

 • Sundhedsforsikring. Såfremt du har en sundhedsforsikring, dækker denne typisk udgifterne til behandlingen.
  Selv om det er arbejdsgiver, der har udtaget sundhedsforsikringen, er brugen af denne fortrolig – både forsikringsselskab og Dansk MisbrugsBehandling har tavshedspligt. Din arbejdsgiver bliver derfor ikke informeret om din deltagelse i misbrugsbehandling, medmindre du selv ønsker det.
  Dansk MisbrugsBehandling samarbejder med samtlige forsikringsselskaber i Danmark.
 • Arbejdsgiverfinansieret behandling. Mange virksomheder yder hjælp til medarbejdere der har problemer med misbrug. Kontakt eventuelt din tillidsmand og forhør om virksomhedens misbrugspolitik.
 • For selvstændig erhvervsdrivende gælder det, at udgifterne til behandling, kan faktureres til selskabet, uden at man personligt beskattes af beløbet.
 • Egenbetaling.

Selv om det er din arbejdsgiver, der har oprettet sundhedsforsikringen, er brugen af den fortrolig – både forsikringsselskab og Dansk MisbrugsBehandling har tavshedspligt.
Din arbejdsgiver bliver ikke informeret om din deltagelse i misbrugsbehandling, medmindre du selv ønsker det.
Dansk MisbrugsBehandling samarbejder med samtlige forsikringsselskaber i Danmark.

Priser på behandling af medicinmisbrug

Hos Dansk MisbrugsBehandling ønsker vi at rådgive dig bedst muligt og præsentere dig for en behandlingsplan før vi kommer med en pris.

Kontakt os på 70 10 03 03, så vi i fællesskab kan beregne en pris, der matcher det behandlingstilbud der er behov for.

Fysisk eller psykisk afhængighed af medicin

 • Fysisk afhængighed

  Man er fysisk afhængig af medicin, hvis man får abstinenser eller ubehag, når man holder op fra den ene dag til den anden. Denne type medicinafhængighed adskiller sig fra den psykiske afhængighed, da din krop fysisk har brug for medicinen for, at du ikke får det dårligt.

 • Psykisk afhængighed af medicin

  Man er psykisk afhængig, når man gennem en længere periode ikke føler, at man kan klare sin hverdag uden brug af medicin. Oftest har vedkommende pillerne på sig og bliver lettere panisk ved tanken om at løbe tør for medicin.

Dansk MisbrugsBehandling har stor ekspertise i behandling af medicinmisbrug på vores centre i København, Aalborg, Aarhus, Odense og Kolding.

Indhold i behandlingen af medicinmisbrug

Dansk MisbrugsBehandlings medicinmisbrugsbehandling består af:

 • En udredende forsamtale.
 • Primærbehandling 3 gange ugentligt á 4 timer i 16 uger.
 • Efterbehandling 1 møde hver 14. dag i 6 måneder.
 • Familiebehandling 1 møde ugentligt i 5 uger.

Behandlingen foregår som aftenbehandling, således at det er muligt at bo hjemme og passe sit job, mens behandlingen for pillemisbruget står på.

Forsamtale

Inden behandlingen sættes i gang foretages en udredende forsamtale, hvor vi afdækker graden af misbruget, hvor vi vurderer de problematikker, der skal tages hånd om i behandlingen, og hvor vi kommer med vores anbefaling til behandlingens varighed og indhold.

Forsamtalen er gratis og uforpligtende.

Familiesamtale – interventionsforberedelse

En familiesamtale hjælper de pårørende til, hvordan de motiverer et familiemedlem med et misbrug, til behandling. Sammen med en rådgiver gennemgår familien skridt for skridt, hvordan man foretager en intervention med henblik på, at misbrugeren får den rette hjælp.

En familiesamtale er gratis og uforpligtende.

Behandlingsdage og tider:

MandagOnsdagFredag
17.00 – 21.0017.00 – 21.0015.00 – 19.00

Pårørende til en medicinmisbruger?

Et medicinmisbrug påvirker også de pårørende. Det gælder også, selvom der er tale om afhængighed af lovlig medicin.

Den ændrede adfærd hos en, man troede, man kendte så godt og delte alt med, kan nemlig være svær at forholde sig til og acceptere.

Det er en svær situation og stå i, og de fleste er både i tvivl om, om de skal handle, og hvad de skal gøre ved problemet

Har du brug for yderligere information om finansiering af misbrugsbehandling?

Udfyld formularen herunder, så vender vi tilbage til dig senest førstkommende hverdag.
  Læs om Dansk MisbrugsBehandlings privatlivspolitik.

  Del siden på Facebook