Professionel alkoholrådgivning og alkoholbehandling i København

Dansk MisbrugsBehandling tilbyder professionel alkoholbehandling i privat behandlingscenter i centrum af København. Vi er centralt placeret 5 minutter fra Rådhuspladsen og tilbyder fleksible behandlingsforløb, så du kan bo hjemme og passe dit arbejde, mens du er i afvænning for dit alkoholmisbrug.

På vores misbrugscenter i København møder du udelukkende uddannet personale, der har lang erfaring med behandling af misbrug – og som alle har prøvet det selv.

Hør mere om alkoholbehandlingen i København:

Behandling af alkoholmisbrug i København

Dansk MisbrugsBehandling er landets største private udbyder af alkohol- og anden misbrugsbehandling. Ud over misbrugscenteret i København har vi afdelinger i hele landet, og hvert år får ca. 300 mennesker hjælp til en løsning af deres misbrugsproblem.

Når man taler om alkohol- og andre misbrug, tænker mange på socialt udsatte misbrugere, men deltagerne hos Dansk MisbrugsBehandling i København er ”typiske danskere” som håndværkere, offentligt ansatte, selvstændige og akademikere, for hvem det er vigtigt, at de kan passe deres daglige forpligtelser, mens de er i behandling.

Ca. 80 % af vores deltagere er i arbejde, og lige så mange bor sammen med deres med familie.

Kender du det:

 • At et enkelt glas vin ofte bliver til hele flasken – eller én øl til mange?
 • At dit alkoholforbrug giver anledning til diskussioner og skænderier i familien?
 • At du nogle gange svært ved at huske, hvad der skete, mens du var beruset?
 •  At du forsøger at skjule dit drikkeri for dine nærmeste?

Så har du sandsynligvis et alkoholproblem, der kræver professionel alkoholafvænning.
Lad os hjælpe dig – og din familie – med at finde en værdig løsning og rådgive dig om mulighederne for den rette alkoholbehandling i København.

Du kan også tjekke dine alkoholvaner med vores online alkoholtest, der består af 16 spørgsmål, som kan være med til at afgøre, om du har behov for alkoholbehandling.

Dansk MisbrugsBehandling på H. C. Andersens Boulevard i København

Alkoholafvænningen på H. C. Andersens Boulevard i København foregår uden for normal arbejdstid, så du kan passe dit arbejde og forpligtelser mens du går i alkoholbehandling.

Vores alkoholbehandling i København indeholder:

 • En udredende samtale, hvor vi afdækker dit alkoholmisbrugs omfang og karakter.
 • Deltagelse i primærbehandling, som består af 3 ugentlige møder i 6-8 uger
 • Deltagelse i efterbehandling med et møde hver 14. dag i 6 måneder.
 • Familieprogram til dine pårørende.

Efter du har henvendt dig til os på telefonen, aftales en udredende samtale på misbrugscenteret i København. I den udredende forsamtale får du svar på, om dit alkoholproblem er behandlingskrævende, og du kan få en vurdering af, hvilken behandling, der bedst matcher dit misbrug.

Vi anbefaler, når det er muligt, at partner, ægtefælle eller anden pårørende deltager i forsamtalen. Erfaringsmæssigt får man de bedste resultater i alkoholbehandlingen, når de pårørende også forstår, hvad man går igennem, når man skal løse et alkoholmisbrug.

Efter nogle samtaler med rådgiveren hos Dansk MisbrugsBehandling i København begyndte vi at tale sammen igen – i lang tid havde vi stort set kun skændtes. Forløbet endte med at min mand startede i alkoholbehandling, uden den store dramatik eller diskussioner.

____

Mona, København, pårørende til en alkoholiker.

Ambulant alkoholafvænning i København – behandlingens indhold

I den ambulante alkoholbehandling i København indgår blandt andet:

 • Undervisning og foredrag

  Når man skal ud af et alkoholmisbrug, kræver det mere end bare viljestyrke. Man bliver nødt til at forstå, hvordan afhængighed påvirker ens tankemønstre, følelser og handlinger. Derfor er undervisning og foredrag en del af alkoholbehandlingen, så man får den viden, der skal til for at kunne løse et alkoholproblem.

 • Gruppesamtaler og gruppediskussioner

  Her har man mulighed for at diskutere de udfordringer, der er, når man skal løse et alkoholproblem sammen med andre. Emnerne kan f.eks. være hvordan man håndterer fester og sociale sammenhænge, hvor der drikkes, hvilke situationer i hverdagen der kan give drikketrang, og hvilke strategier, der virker, skulle man få trang til alkohol.

 • Det individuelle program – personlig alkoholrådgivning

  I løbet af behandlingen får man udleveret en række opgaver, der har fokus på deltagernes personlige situation. Opgaverne er en hjælp til at forstå hvordan misbruget af alkohol påvirker en personligt, og hvilken indvirkning det har haft på familien. På den måde får man en forståelse for, hvilke ændringer man skal foretage, for at få en god dagligdag uden misbrug.

Alkoholbehandlingen i København foregår på små hold, typisk på 6 – 8 deltagere, ledet af en professionelt uddannet alkoholrådgiver, som selv har personlig erfaring med alkoholmisbrug.

Alkoholrådgivningen i København er for “helt almindelige danskere”. Ca. 80 % af deltagerne har både arbejde og familie.

Behandlingstider for alkoholbehandling i København

Dansk MisbrugsBehandling tilbyder professionel alkoholrådgivning og ambulant alkoholafvænning i København uden for normal arbejdstid.
Behandlingstiderne for alkoholbehandlingen på vores behandlingscenter på H. C. Andersens Boulevard er:

MandagOnsdagFredag
17.00 – 21.0017.00 – 21.0015.00 – 19.00

Er du i familie med en, der har behov for alkoholbehandling?

Et alkoholmisbrug er ikke kun den drikkendes problem, det er en belastning for hele familien.

Desværre er det ofte rigtig svært for familien at få misbrugeren selv til at indse alvoren i sin situation og erkende sit behov for alkoholrådgivning- og behandling. Men grebet rigtigt an – og med den rette forberedelse – lykkes det faktisk i langt de fleste tilfælde at få misbrugeren til at gå i behandling og få hjælp til sit alkoholmisbrug.

Dansk MisbrugsBehandling tilbyder alkoholrådgivning til familie og ægtefæller. Her kan pårørende til alkoholikere komme ind og få en snak med en af vores rådgivere på vores afdeling i København.
Vores misbrugsrådgivere vil vejlede jer i, hvordan I bedst griber situationen an og bedst motiverer ham eller hende til behandling.
En sådan samtale er fortrolig og gratis – og kan varmt anbefales, hvis du er pårørende til en alkoholiker.

Se film om Hanne, der er pårørende til en alkoholiker:

Det får du, når du vælger Dansk MisbrugsBehandlings alkoholbehandling i København:

 • En gratis og uforpligtende forsamtale om dit alkoholmisbrug og situation.

 • Ambulant alkoholbehandling uden for normal arbejdstid.

 • Alkoholbehandling i centrum af København.

 • Professionelt uddannet personale.

 • Alkoholbehandling som er godkendt af alle sundhedsforsikringer.

 • Fortrolighed og anonymitet.

 • Mulighed for døgnbehandling.

Alle rådgivere hos Dansk MisbrugsBehandling i København er specialuddannede og certificerede misbrugsbehandlere – og alle har selv personlig erfaring med misbrug. De har selv været i misbrug og behandling, så de kender fra egen krop det, som vores deltagere går igennem. De har med andre ord alle forudsætninger for at yde god alkoholrådgivning.

76 procent svarer at de er meget tilfredse med deres primærbehandling hos Dansk MisbrugsBehandling

Vi spurgte deltagerne i vores alkoholbehandling, om hvor tilfredse de var med behandlingen?

Anden misbrugsbehandling i København

Ud over behandling for alkoholmisbrug tilbyder Dansk MisbrugsBehandling i København behandling for kokainmisbrug, hashmisbrug og medicinmisbrug:

Kokainmisbrug

Sådan foregår vores behandling af kokainmisbrug

Hashmisbrug

Sådan foregår vores behandling af hashmisbrug

Medicinmisbrug

Sådan foregår vores behandling af medicinmisbrug

Alkoholafvænning ved hjælp af sundhedsforsikring

Har du en sundhedsforsikring med misbrugsdækning, dækker den udgifterne i forbindelse med din alkoholbehandling. Dansk MisbrugsBehandling er godkendt af samtlige forsikringsselskaber i Danmark.

Du skal vide, at selv om det er din arbejdsgiver, der har tegnet forsikringen, er brugen af denne fortrolig – både Dansk MisbrugsBehandling og forsikringsselskab har tavshedspligt, hvis du vælger at modtager alkoholrådgivning og -behandling. Det er derfor dit eget valg, om din arbejdsgiver skal informeres om din alkoholbehandling.

Alkoholrådgivning i København – sådan finder du vej til Dansk MisbrugsBehandling

Du finder vores behandlingscenter her: H.C. Andersens Boulevard 37, 2. sal, 1553 København.

Fra metroen på Rådhuspladsen og fra Københavns Hovedbanegård er der ca. 7 minutter til fods.

Buslinjerne 2,5 og 21 stopper få minutters gang fra behandlingen.

Hvis du går i alkoholbehandling i København og kommer i bil, er der mulighed for parkering i sidegaderne f.eks. Ved Glyptoteket, Niels Brocks Gade, Puggaardsgade eller hvis du er heldig på selve H. C. Andersens Boulevard.

Spørgsmål og svar:

Til forskel fra hvad man troede tidligere, så viser det sig at antabus ikke er særlig effektiv som alkoholafvænning. For enkelte deltagere kan det være hensigtsmæssigt at være på antabus i en kortere periode i starten af behandlingen.

Under 10 % af deltagerne i alkoholafvænningen i København får udskrevet antabus i løbet af deres behandling.

Mange helt almindelige danskere har brug for alkoholrådgivning. Det gælder også hos Dansk MisbrugsBehandling, hvor mange af dem der går i behandling hører til de mere ressourcestærke misbrugere dvs. mennesker der har familie og arbejde.

I alkoholbehandlingen i København har omkring 70 % arbejde og 15 % er selvstændige, som har brug for, at behandlingen finder sted uden for normal arbejdstid.

Vi mener, at alkoholrådgivning skal være baseret på anerkendte metoder samt en indgående forståelse for alkoholproblemet og de udfordringer, der følger med.

Al alkoholafvænning i København bliver ledet af specialuddannede alkoholbehandlere, med lang erfaring i behandling af alkoholmisbrug.

Samtidig er alle behandlere selv tidligere misbrugere (med minimum 5 års ædruelighed) så de møder vores deltagere med såvel professionalisme som empati.

Hos os kan du modtager telefonisk alkoholrådgivning døgnet rundt – vi har altid en rådgiver klar ved telefonen, uanset hvornår du har brug for vejledning.

Udover telefonisk alkoholrådgivning er der personale på misbrugscenteret i København hver dag efter kl. 12.

Ønsker du at vide mere om alkoholbehandling i København?

Udfyld formularen herunder, så vender vi tilbage til dig senest førstkommende hverdag.
  Læs om Dansk MisbrugsBehandlings privatlivspolitik.

  Del siden på Facebook