Antabus er ikke behandling

Antabus er ikke behandling og helbredende i sig selv. Medicinen indeholder stoffet disulfiram, der forhindrer nedbrydning af alkohol i leveren. Den meget ubehagelige effekt af antabus, hvis man alligevel prøver at drikke, forhindrer umiddelbart indtagelse af alkohol.

Men antabus fjerner ikke trangen eller lysten til alkohol. De fleste i antabusbehandling oplever det som en voldsom frustration, at man er forhindret i at drikke, uden at trangen forsvinder.

Bliver selve trangen og afhængigheden ikke behandlet, er det kun et spørgsmål om tid, før trangen vinder over viljestyrken, og alkoholikeren ophører med sin antabusbehandling og begynder at drikke igen.

Undersøgelser viser da også med al tydelighed, at antabus ikke kan stå alene i behandlingen af alkoholisme.

Antabus – en falsk tryghed

Drikker du for meget og for ofte, og har du mislykkede forsøg på at løse dit alkoholproblem med antabus? Så kontakt Dansk MisbrugsBehandling for en snak om, hvordan du løser dit alkoholproblem uden brug af antabus.

Sådan virker antabus

Stoffet disulfiram i antabus forhindrer nedbrydning af alkohol i din lever. Hvis du tager antabus og samtidig drikker alkohol, virker antabus ved at give følgende symptomer:

  1. 1Hovedpine og svimmelhed
  2. 2Ansigtsrødme og øget puls
  3. 3Kvalme og opkastning
  4. 4Kan i værste fald være livstruende

Drikker du alkohol, mens du tager antabus, så vil du mærke de ovenstående symptomer efter 5-10 minutter. Der går ca. én uge, efter at man har taget antabus, inden man igen kan drikke alkohol uden at blive syg.

Antabus alene kan aldrig løse dit alkoholproblem

For de, der er i behandling med antabus, synes dette at være en sovepude og en falsk tryghed. De lærer ikke på samme måde, som dem der ikke er på antabus, at foretage de nødvendige forandringer i deres livsførelse, som varig ædruelighed kræver.

Behandling med Antabus

Alkoholikere i antabusbehandling ændrer oftest bare drikkemønster, hvor ædru perioder på antabus afløses af perioder med et meget voldsomt alkoholforbrug.

Et forsøg foretaget på Psykiatrisk Center i Gentofte i København peger på, at behandling med antabus giver en dårligere alkoholbehandling.Ring alle dage døgnet rundt på tlf. 70 10 03 03

Send os en besked

Udfyld formularen herunder, så vender vi tilbage til dig senest førstkommende hverdag.