Professionel alkoholrådgivning i Aarhus

Dansk MisbrugsBehandling tilbyder anonym og ambulant alkoholbehandling på privat behandlingscenter centralt i Aarhus.

Behandlingen foregår efter normal arbejdstid, så du kan bo hjemme og passe dit job, mens du går i behandling.

Alle rådgivere er specialuddannede og certificerede inden for misbrugsbehandling – og har alle selv personlig erfaring med misbrug. De ved, hvordan det er at være fanget i afhængighed – de har prøvet det selv.

Se film om alkoholbehandling hos Dansk MisbrugsBehandling:

Når du vælger ambulant alkoholbehandling hos Dansk MisbrugsBehandling i Aarhus, får du:

 • En gratis og uforpligtende udredende samtale med en misbrugsrådgiver.

 • Behandling uden for normal arbejdstid – så du kan passe dit arbejde mens du går i behandling.

 • Kun professionelt uddannede misbrugsrådgivere.

 • Hjælp og støtte til familie og pårørende.

 • Alkoholbehandling i centrum af Aarhus

Sådan foregår ambulant behandling i Aarhus

Alkoholbehandlingen i Aarhus består af:

 • Primærbehandling: 3 møder ugentligt i 6 – 8 uger.
 • Efterbehandling: Et møde hver 14. dag i 6 måneder.
 • Familiebehandling til nære pårørende: Et møde ugentligt i 5 uger.

Alkoholafvænningen foregår på små hold – typisk på 6-8 personer.
Da behandlingen foregår uden for normal arbejdstid, sørger vi for et let måltid i løbet af aftenen.

På vores misbrugscenter i Aarhus har vi også tilbud til børn, unge og voksne, der er vokset op med misbrug.

76 procent svarer at de er meget tilfredse med deres primærbehandling hos Dansk MisbrugsBehandling

Vi spurgte deltagerne i vores alkoholbehandling, om hvor tilfredse de var med behandlingen?

Behandlingstider for alkoholbehandlingen i Aarhus:

MandagOnsdagFredag
17.00 – 21.0017.00 – 21.0015.00 – 19.00

Alkoholrådgivning i Aarhus – fortroligt og anonymt

AL henvendelse til alkoholrådgivningen i Aarhus er fortrolig. Der sker ingen offentlig registrering af vores deltagere.

Og fordi behandlingen finder sted uden for normal arbejdstid, er man som deltager selv herre over, hvem man fortæller, at man er gået i behandling.

Indholdet i den ambulant alkoholbehandling i Aarhus

Der er 3 hovedelementer i den ambulante alkoholafvænning i Aarhus:

 • Undervisning

  For at kunne løse et alkoholproblem kræver det en ny viden og en større forståelse af alkoholismens bagvedliggende mekanismer. Derfor er der hver dag en undervisning, der giver dig den viden, der er en forudsætning for, at du kan gøre dig fri at dit alkoholmisbrug.

 • Gruppesamtaler

  I gruppesamtalerne diskuteres typiske problemstillinger i forbindelse med det nye liv uden alkohol, f.eks. hvordan man håndterer situationer, hvor der drikkes alkohol, hvad siger man til andre mennesker, hvilke situationer udløser drikketrang, og hvordan man igen får familiens tillid tilbage efter tiden med alkoholmisbrug.

 • Det personlige program

  Det personlige program sætter fokus på din individuelle situation. Gennem opgaver og samtaler hjælper det personlige program dig til bedre at forstå, hvordan dit misbrug har påvirket dine tanker, følelser og adfærd. Det hjælper dig til at udvikle dine personlige redskaber til et godt liv uden alkoholmisbrug.

Alkoholrådgivningen i Aarhus er baseret på Minnesotamodellen samt kognitiv adfærdsterapi.

Efter jeg havde deltaget i alkoholbehandlingen i Aarhus, havde jeg fået de værktøjer, der skulle til, for at min familie igen fik tillid til mig.

____

Carl Ove. Alkoholiker

Deltagere i den ambulante alkoholbehandling i Aarhus

Dansk MisbrugsBehandling henvender sig til de mere ressourcestærke alkoholmisbrugere. Ca. 80 % af vore deltagere er i arbejde, og ca. 80 % har familie.
Med andre ord, deltagere i vores alkoholbehandling er ”helt almindelige danskere” dvs. håndværkere, skolelærere, specialarbejdere, sygeplejersker, efterlønnere, læger, selvstændige, offentligt ansatte osv.
På vores misbrugscenter i Aarhus møder du således ikke meget socialt belastede alkoholikere (som vi henviser til en mere intensiv og længerevarende alkoholbehandling), men danskere som danskere er flest.

alkoholmisbrug behandlingssituation

Dansk MisbrugsBehandlings alkoholrådgivning i Aarhus er for “helt almindelige danskere”. Ca. 80 % af deltagerne har både arbejde og familie

Få hjælp til at afklare alvoren i dit alkoholproblem

Mange er usikre på, hvor alvorligt deres alkoholproblem egentlig er.
Er der tale om et overforbrug, et misbrug eller egentlig alkoholisme?

Er du i tvivl om graden af dit eget eller din pårørendes misbrug, så kontakt os og få professionel alkoholrådgivning, hvor vi ved hjælp af internationalt anerkendte tests kan hjælpe dig til en afklaring.
Du er også velkommen til at bestille en tid på vores afdeling for alkoholbehandling i Aarhus – og gerne sammen med din partner og familie – hvor vi sammen kan drøfte problemets omfang og give dig vores bud på en løsning.

Vi har også lavet en online alkoholtest, hvor du besvarer 16 spørgsmål der afdækker typiske tegn på alkoholmisbrug, som de optræder i hverdagen.
Testen er et værktøj, der kan være en hjælp til at afgøre om du har et behandlingskrævende alkoholproblem.

Er du pårørende til en, der har et alkoholmisbrug?

I familier, hvor der er et alkoholmisbrug, er det for det meste sådan, at familien oplever drikkeriet som meget belastende, mens misbrugeren ikke selv synes det er så slemt.

”De pårørende græder mere, end den der drikker”, siger man.

Men når man ikke er enige om, hvor galt det står til, er det umuligt at blive enige om, hvad der skal gøres – og det betyder desværre ofte, at der ingen ting bliver gjort.
Derfor kan det varmt anbefales, at du som pårørende søger råd og vejledning til hvordan du bedst griber situationen an og motiverer den, der drikker for meget, til alkoholbehandling.
Den rigtige forberedelse er afgørende for et godt resultat.

Du kan få rådgivning på telefonen, og du har også mulighed for at bestille et møde på alkoholbehandlingen i Aarhus, hvor vi hjælper dig – og eventuelt din øvrige familie – med råd og vejledning til, hvordan du kan få behandling til at ske.

Hannes mand Jørgen deltog i alkoholbehandlingen i Aarhus. Hør en pårørendes historie her:

Fordelen ved ambulant misbrugsbehandling

Når man går i ambulant behandling på vores behandlingscenter i Aarhus, har man chancen for at prøve sine nye livsstrategier af i sin dagligdag, mens behandlingen står på.

Man bliver bevidst om de situationer i hverdagen, som kan skabe drikketrang, og man oplever at være sammen med andre, der drikker mens man stadig har støtte fra alkoholbehandlingen. Samtidig får man afprøvet de nye vaner og rutiner, der understøtter et liv uden alkoholmisbrug i sin hverdag.

Man lærer at svømme, mens man er i vandet, så at sige.

Og når man vælger at gå i ambulant alkoholbehandling uden for normal arbejdstid, betyder det samtidig, at man selv kan bestemme, hvem der skal vide, at man er i alkoholbehandling. Det gælder både arbejdsgiver, venner og kollegaer. Erfaringsmæssigt betyder dette meget for vores deltagere.

Ambulant alkoholbehandling versus døgnbehandling

Nogle alkoholmisbrugere, som har udviklet et meget voldsomt misbrug, eller som har en meget vanskelig livssituation, kan have brug for døgnbehandling. Her er man trukket ud af sin dagligdag i en periode, har tid til at komme sig og ro til at koncentrere sig som sin behandling.

Er der brug for døgnbehandling, kan vi sørge for indskrivning i vores døgnbehandling efter en udredning på vores misbrugscenter i Aarhus.

Vi anbefaler, at en eventuel døgnbehandling bliver fulgt op af et ambulant behandlingsforløb, hvor man lærer at oversætte sin nye viden til konkret handling i sin hverdag.

Finansiering af alkoholbehandling

Der er flere måder at finansiere sin alkoholbehandling på:

 • Finansiering ved hjælp af sundhedsforsikring.
 • Egenbetaling.
 • Arbejdsgiverfinansieret behandling.

Dansk MisbrugsBehandling har aftaler med alle udbydere af sundhedsforsikringer, så har du en sådan, dækker denne typisk dit behandlingsforløb med alkoholafvænning i Aarhus.

Brugen af sundhedsforsikring til dækning af udgifter i forbindelse med alkoholbehandling er fortrolig, så arbejdsgiver bliver ikke informeret om alkoholbehandlingen.

Mange virksomheder har en alkoholpolitik, der støtter medarbejdere i deres alkoholafvænning. Tal evt. med HR eller tillidsmand for at høre om virksomhedens alkoholpolitik.

Det var meget effektivt, da jeg først henvendte mig til Dansk MisbrugsBehandlings alkoholrådgivning i Aarhus. Næste dag var jeg til samtale, og dagen efter startede jeg i behandling. Jeg følte virkelig, de tog min situation alvorligt.

____

Martin. Alkoholmisbruger.

Alkoholbehandling i Aarhus lad os hjælpe med at løse dit alkoholproblem

Bor du i Aarhus eller Midtjylland og overvejer at få hjælp til et alkoholproblem, har du mulighed for at få alkoholrådgivning, eller deltage i Dansk MisbrugsBehandlings alkoholbehandling i Aarhus.

Ud over vores misbrugscenter i Aarhus har Dansk MisbrugsBehandling afdelinger over hele landet, og er Danmarks største private udbyder af ambulant alkoholbehandling Vi hjælper hvert år ca. tre hundrede alkoholmisbrugere – og deres familier – til et godt liv uden alkoholmisbrug.

Transport og parkering

Dansk MisbrugsBehandlings alkoholrådgivning i Aarhus finder sted på adressen: Hack Kampmanns Plads 1. 8000 Aarhus C

Der er små 10 minutter til fods fra både rutebilstationen og Aarhus Banegård.

Letbanen har stoppested ved Dokk 1, hvorfra der kun er et par minutters gang til behandlingen.

Hvis du deltager i alkoholbehandlingen i Aarhus og kommer i bil, er der mulighed for parkering i Dokk 1 få minutter til fods fra behandlingen.

Spørgsmål og svar:

I alkoholbehandlingen i Aarhus bruges kun sjældent antabus. Man ved at antabus alene ikke løser et alkoholproblem, men for nogle deltagere kan det være hensigtsmæssigt, at være på antabus de første par uger af behandlingen, for lige at få fat. Ca. 10 % af deltagerne behandlingen får antabus i løbet af behandlingen.

Dansk MisbrugsBehandling er en privat behandlingsorganisation, så som udgangspunkt skal man selv finansiere sin behandling.

Hvis du har en sundhedsforsikring, dækker denne typisk udgifterne i forbindelse med behandlingen, og selv om det er arbejdsgiver der har udtaget forsikringen, så er det dit eget valg om arbejdsgiver skal informeres.

Alkoholbehandlingen i Aarhus er for ”helt almindelige danskere”.
I runde tal er:

 • 70 % er i arbejde.
 • 15 % er selvstændige.
 • 5 % er på pension eller efterløn.
 • 5 % er studerende.
 • 5 % er på dagpenge, sygedagpenge eller andet.

Deltagerne i Alkoholbehandlingen i Aarhus er tilhører således gruppen af ”de ressourcestærke misbrugere”.

Alle behandlere i alkoholrådgivningen i Aarhus er specialuddannede misbrugsrådgivere, og alle har selv været igennem et misbrug og behandling.

De har stor forståelse for, hvad deltagerne i alkoholbehandlingen går igennem – de har prøvet det selv.

Dansk MisbrugsBehandlings alkoholbehandling i Aarhus finder sted i Aarhus’ gamle toldbod på Hack Kampmanns plads.

Lokalerne er lyse og indbydende, og man mærker atmosfæren fra den gamle bygning, så snart man træder ind ad døren.

Vi er stolte over at kunne tilbyde alkoholbehandling i en af Aarhus historiske og smukke bygninger.

Har du spørgsmål, eller brug for yderligere information om alkoholbehandlingen i Århus?

Udfyld formularen herunder, så vender vi tilbage til dig senest førstkommende hverdag.
  Læs om Dansk MisbrugsBehandlings privatlivspolitik.

  Del siden på Facebook