Professionel alkoholrådgivning i Aarhus

Dansk MisbrugsBehandling tilbyder anonym og ambulant alkoholbehandling på privat behandlingscenter centralt i Aarhus centrum. Behandlingen foregår efter normal arbejdstid, så du kan bo hjemme og passe dit job, mens du går i behandling.

Alle rådgivere er specialuddannede og certificerede inden for misbrugsbehandling – og har alle selv personlig erfaring med misbrug. De ved, hvordan det er at være fanget i afhængighed – de har prøvet det selv.

Se film Dansk MisbrugsBehandling:

Alkoholbehandling i Aarhus uden for normal arbejdstid

Bor du i Aarhus eller Midtjylland og overvejer at få hjælp til et alkoholproblem, har du mulighed for at få professionel alkoholrådgivning, eller deltage i Dansk MisbrugsBehandlings alkoholbehandling i Aarhus.

Med 5 behandlingscentre over hele landet er Dansk MisbrugsBehandling Danmarks største private udbyder af ambulant alkoholbehandling, og vi hjælper hvert år flere hundrede alkoholmisbrugere – og deres familier – til et godt liv uden alkohol.

Når du vælger ambulant alkoholbehandling hos Dansk MisbrugsBehandling i Aarhus, får du:

 • En gratis og uforpligtende udredende samtale med en misbrugsrådgiver.

 • Behandling uden for normal arbejdstid – så du kan passe dit arbejde mens du går i behandling.

 • Kun professionelt uddannede misbrugsrådgivere.

 • Hjælp og støtte til familie og pårørende.

 • En behandling til under halv pris af døgnbehandling.

Fordele ved ambulant misbrugsbehandling

Når man går i ambulant behandling i vores behandlingscenter i Aarhus, har man chancen for at prøve sine nye livsstrategier af i sin dagligdag, mens behandlingen står på.

Man bliver bevidst om de situationer i hverdagen, som kan skabe drikketrang. Man oplever at være sammen med andre, der drikker og man finder ud af, hvilke rutiner der understøtter et liv uden alkoholmisbrug.

Man lærer at svømme, mens man er i vandet, så at sige.

Vælger man at gå i ambulant alkoholbehandling uden for normal arbejdstid, betyder det samtidig, at man selv kan bestemmer, hvem der skal vide, at man er i alkoholbehandling. Det gælder både arbejdsgiver, venner og kollegaer. Erfaringsmæssigt betyder dette meget for vores deltagere.

Hør en pårørendes historie her:

Ambulant behandling versus døgnbehandling

Nogle alkoholmisbrugere, som har udviklet et meget voldsomt misbrug, eller som har en meget vanskelig livssituation, kan have brug for døgnbehandling. Her er man trukket ud af sin dagligdag i en periode, har ro til at komme sig og til kun at koncentrere sig som sin behandling.

Er der brug for døgnbehandling, henviser Dansk MisbrugsBehandling til landets mest professionelle behandlingscentre.

Vi anbefaler, at en eventuel døgnbehandlingen bliver fulgt op af et ambulant behandlingsforløb, hvor man lærer at oversætte sin nye viden til konkret handling i sin hverdag.

Mit behandlingsforløb i Aarhus gav mig de værktøjer, der skulle til, for at min familie igen fik tillid til mig.

____

Carl Ove. Alkoholiker

Sådan foregår ambulant behandling af alkoholmisbrug

Alkoholbehandling hos Dansk MisbrugsBehandlings behandlingscenter i Aarhus består af:

 • Primærbehandling: 3 møder ugentligt i 6 – 8 uger – uden for normal arbejdstid.
 • Efterbehandling: Et møde hver 14. dag i 6 måneder.
 • Familiebehandling til nære pårørende: Et møde ugentligt i 5 uger.

Alkoholafvænning hos Dansk MisbrugsBehandling foregår på små hold – typisk på 6-8 personer.
Da behandlingen foregår uden for normal arbejdstid, sørger vi for et let måltid i løbet af aftenen.
Hos Dansk MisbrugsBehandling Aarhus har vi også tilbud til børn, unge og voksne, der er vokset op med misbrugsproblemer.

Behandlingstider i Aarhus:

MandagOnsdagFredag
17.00 – 21.0017.00 – 21.0015.00 – 19.00

Ambulant alkoholbehandling i Aarhus – indhold

Der er 3 hovedelementer i den ambulante alkoholafvænning i Aarhus:

 1. Undervisning

  For at kunne løse et alkoholproblem kræver det en ny viden og en større forståelse af alkoholismens bagvedliggende mekanismer. Derfor er der hver dag en undervisning, der giver dig den viden og de redskaber, der er en forudsætning for, at du kan gøre dig fri at dit alkoholmisbrug.

 2. Gruppesamtaler

  I gruppesamtalerne diskuteres typiske problemstillinger i forbindelse med det nye liv uden alkohol, f.eks. hvordan man håndterer  situationer, hvor der drikkes alkohol, hvad siger man til andre mennesker, hvilke situationer udløser drikketrang, og hvordan man igen får familiens tillid tilbage efter tiden med alkoholmisbrug.

 3. Det personlige program

  Det personlige program sætter fokus på din individuelle situation. Gennem opgaver og samtaler hjælper det personlige program dig til bedre at forstå, hvordan dit misbrug har påvirket dine tanker, følelser og adfærd. Det hjælper dig til at udvikle dine personlige redskaber til et godt liv uden alkoholmisbrug.

Deltagere i den ambulante alkoholbehandling i Aarhus

Dansk MisbrugsBehandling henvender sig til de mere ressourcestærke alkoholmisbrugere. Ca. 80 % af vore deltagere er i arbejde, og ca. 80 % har familie.

Med andre ord, deltagere i vores alkoholbehandling er ”helt almindelige danskere” f.eks. håndværkere, skolelærere, specialarbejdere, sygeplejersker, efterlønnere, læger, selvstændige, offentlige ansatte osv.

Hos Dansk MisbrugsBehandlings alkoholbehandling i Aarhus møder du således ikke meget socialt belastede alkoholikere (som vi henviser til en mere intensiv og længerevarende alkoholbehandling), men danskere som danskere er flest.

alkoholmisbrug behandlingssituation

Behandlingen hos Dansk MisbrugsBehandling er for “helt almindelige danskere”. Ca. 80 % af deltagerne har både arbejde og familie

Få hjælp til at afklare alvoren i dit alkoholproblem

Mange er usikre på, hvor alvorligt deres alkoholproblem egentlig er. Er der tale om et overforbrug, et misbrug eller egentlig alkoholisme.

Så er du i tvivl om graden af dit eget eller din pårørendes misbrug, så kontakt os og få alkoholrådgivning, hvor vi kan hjælpe dig til en afklaring.

Du er også velkommen til at få en tid på vores afdeling for alkoholbehandling i Aarhus – og gerne sammen med din partner og familie – hvor vi sammen kan drøfte problemets omfang og give dig vores bud på en løsning.

Professionel alkoholrådgivning i Aarhus

Har du brug for rådgivning vedr. alkoholbehandling eller alkoholafvænning i Aarhus,
så kontakt os på 70 10 03 03 og få en snak med en af vore dygtige alkoholbehandlere.

Vi sidder klar med alkoholrådgivning på vores behandlingscenter midt i Aarhus hele døgnet alle ugens 7 dage.

Er du pårørende til en der har et alkoholmisbrug?

I familier, hvor der er et alkoholmisbrug, er det for det meste sådan, at familien oplever drikkeriet som meget belastende, mens misbrugeren ikke selv synes det er så slemt. ”De pårørende græder mere, end den der drikker”, siger man.

Men når man ikke er enige om, hvor galt det står til, er det umuligt at blive enige om, hvad der skal gøres.

Er du pårørende til en alkoholmisbruger, så lad os hjælpe dig med, hvordan du bedst griber situationen an og motiverer den, der drikker for meget, til alkoholbehandling.

Du har også mulighed for at bestille et møde på vores afdeling for alkoholbehandling i Aarhus, hvor vi hjælper dig – og eventuelt din øvrige familie – med råd og vejledning til, hvordan du kan få behandling til at ske.

Finansiering af alkoholbehandling

Der er flere måder at finansiere sin alkoholbehandling på:

 • Finansiering ved hjælp af sundhedsforsikring.
 • Egenbetaling.
 • Arbejdsgiverfinansieret behandling.

Dansk MisbrugsBehandling har aftaler med alle udbydere af sundhedsforsikringer, så har du en sådan, dækker denne typisk dit behandlingsforløb med alkoholafvænning i Aarhus.

Brugen af sundhedsforsikring til dækning af udgifter i forbindelse med alkoholbehandling er fortrolig, så arbejdsgiver bliver ikke informeret om alkoholbehandlingen.

Mange virksomheder har en alkoholpolitik, der støtter medarbejdere i deres alkoholafvænning. Tal evt. med HR eller tillidsmand for at høre om virksomhedens alkoholpolitik

Har du spørgsmål, eller brug for yderligere information?

Udfyld formularen herunder, så vender vi tilbage til dig senest førstkommende hverdag.