Et misbrug påvirker hele familien

Det er svært at være pårørende til en misbruger. Vrede, frustration, fortvivlelse og afmagt er typiske reaktioner hos pårørende. Et misbrug er nemlig hele familiens problem.

Få en anonym snak med en rådgiver hos Dansk MisbrugsBehandling. Vi hjælper og støtter dig i, hvordan du skal forholde dig til misbruget og bedst motiverer misbrugeren til behandling.

Se film om Hanne der er pårørende til en alkoholmisbruger:

Du er ikke alene

Har du brug for at være anonym og høre om, hvad du kan gøre hvis du har en misbruger i familien, så tag fat i os. Vores rådgivere er tidligere misbrugere og ved derfor, hvordan en misbruger tænker. Det er ikke kun misbrugeren, der behøver hjælp f.eks. i form af alkoholbehandling eller behandling af stofmisbrug– pårørende har også brug for hjælp til, hvordan de bedst griber situationen an.

Se film om hvordan du motiverer en alkoholmisbruger til at gå i behandling:

Få talt om dine problemer

Som pårørende til en misbruger oplever man ofte:

  • Følelser som frustration, vrede, afmagt, sorg og fortvivlelse.
  • At man lever i konstant bekymring om fremtiden.
  • At man forsøger at hjælpe – uden at det nytter.
  • At familielivet er præget af diskussioner og skænderier.
  • At misbrugeren afviser problemet eller lover at stoppe.

I kølvandet på løfter om at nedsætte brugen af enten stoffer eller alkohol, oplever mange pårørende, at der ikke går ret lang tid før de bliver brudt. Det skaber mistillid og gør, at mange føler sig svigtet.

Se film om symptomer på alkoholmisbrug og alkoholbehandling:

Få hjælp til den svære samtale

Mange familier og pårørende gør brug af vores tilbud, om at få et forberedende møde med en misbrugsrådgiver, inden misbrugeren konfronteres.

Kontakt os og få en anonym og gratis snak om, hvordan du håndterer din situation som pårørende misbrug. Et sådant møde er anonymt, uforpligtende og gratis. Du er mere end velkommen til at ringe, uanset om du er pårørende til en alkoholiker, misbruger, eller en ludoman.

Jeg troede jeg havde prøvet alt, for at få ham til at stoppe. Men efter et par samtaler med pårørende rådgiverne gik det op for mig, at råberiet, vreden og beskyldningerne ikke havde ændret noget som helst. Det føltes som om jeg blev 20 kilo lettere, da rådgiverne fortalte at de ville hjælpe mig med en plan for at få ham i behandling.

____

Gitte 45 år, gift med hashmisbruger

Har du spørgsmål, eller brug for yderligere information?

Udfyld formularen herunder, så vender vi tilbage til dig senest førstkommende hverdag.