Flere muligheder for finansiering af misbrugsbehandling til en medarbejder

Er der oprettet en sundhedsforsikring med misbrugsdækning, får medarbejderen dækket udgifter til behandling af forsikringsselskabet.

Men der er andre måder, en virksomhed kan finansiere behandling til en medarbejder med et misbrug.
Det får du svar på her på siden, hvor vi gennemgår forskellige måder at finansiere et behandlingsforløb hos Dansk MisbrugsBehandling på:

 • Gennem sundhedsforsikringen.
 • Arbejdsgiverfinansieret behandling.
 • Egenbetaling.
medarbejder har været i misbrugsbehandling

At få en medarbejder i misbrugsbehandling, behøver ikke være en stor udgift for virksomheden. Ofte er det en langt bedre investering, end at ansætte en ny medarbejder, der skal trænes op.

Ring og få vejledning

Har en af dine ansatte et misbrug? Så ring til os på 70 10 03 03 og få gode råd til, hvordan I kan håndtere problemet i din virksomhed. Sammen finder vi en løsning, der giver dig en gladere medarbejder tilbage.

Finansieringsmuligheder:

 • Sundhedsforsikring

  Har medarbejderen en sundhedsforsikring der dækker misbrugsbehandling, så kan medarbejderen få finansieret hele forløbet hos Dansk MisbrugsBehandling – det gælder uanset om sundhedsforsikringen er tegnet og betalt af arbejdsgiveren eller om der er tale om en privat sundhedsforsikring.
  Benytter man forsikringen til alkohol- eller anden misbrugsbehandling, så forbliver man fuldstændig anonym. Både forsikringsselskab og Dansk MisbrugsBehandling har tavshedspligt.
  Misbrugsbehandlingen foregår efter normal arbejdstid, så det er muligt at passe et job, samtidig med, at man er i behandling. Det giver stor tryghed for vores patienter.

 • Arbejdsgiverbetalt misbrugsbehandling

  Mange danske virksomheder har en alkoholpolitik, som indebærer økonomisk hjælp til misbrugsbehandling.
  Udgifterne til misbrugsbehandling er fradragsberettiget for virksomheden og medarbejderen beskattes ikke af beløbet. Endvidere er det muligt for virksomheden at modtage sygefraværs- kompensation for en medarbejder i alkoholbehandling.

 • Finansieringsmuligheder for selvstændige

  For selvstændigt erhvervsdrivende gælder det, at udgifterne til behandling kan indgå som udgift i selskabet – uden at man personligt beskattes af beløbet.

Dansk MisbrugsBehandling tilbyder ambulant misbrugsbehandling, hvor jeres medarbejder kan bo hjemme og passe sit arbejde, mens behandlingen står på. Hvis der er behov for døgn- eller kombinationsbehandling henviser Dansk MisbrugsBehandling til dette hos vores samarbejdspartner Behandlingscenter Tjele.

Forsikringsoplysninger

Dansk MisbrugsBehandling er godkendt til misbrugsbehandling af alle de danske forsikringsselskaber, der tilbyder dækning af udgifter i forbindelse med behandling.

CODAN Sundhedsforsikring
Tryg sundhedsforsikring
Dansk Sundhedssikring logo
SKANDIA Sundhedsforsikring
Top Danmark Sundhedsforsikring
IF Sundhedsforikring
Alm Brand Sundhedsforsikring
Danica sundhedsforsikring
Tryg Forsikring
DanskSundhedssikring
Danica
Alm Brand
Topdanmark
Mølholm Forsikring
If Care
Skandia Lifeline
Alm Brand

Intervention – den motiverende merarbejdersamtale

Det er flovt og skamfuldt at blive konfronteret med et alkoholmisbrug på sin arbejdsplads. Det må man acceptere, og derfor er den typiske reaktion fra medarbejdere ofte benægtelse og bortforklaringer.

Udfordringen ved at lave en intervention er, at motivere medarbejderen til at gå i behandling, på trods modstand.
Derfor bliver man som ledelse nødt til at stille krav om alkoholbehandling på grundlag af, at misbruget er et brud på virksomhedens regelsæt – mere end at appellere til medarbejderens forståelse af sit alkoholproblem.

En klart formuleret alkoholpolitik

Det er grænseoverskridende for de fleste, at konfrontere en medarbejder og forlange alkoholbehandling, og har man ikke en en klart formuleret alkoholpolitik, opstår der ofte usikkerhed om, hvordan man griber problemet an.

Virksomhedens alkoholpolitik, bør både indeholde holdning, regler og anvisning til, hvordan man håndterer misbrugsproblemer, og er en uvurderlig hjælp for alle parter, i en ellers svær situation.

Har du brug for yderligere information om behandling af medarbejdere med misbrug?

Udfyld formularen herunder, så vender vi tilbage til dig senest førstkommende hverdag.
  Læs om Dansk MisbrugsBehandlings privatlivspolitik.

  Del siden på Facebook