Professionel hjælp til spilafhængighed

Det har vist sig, at har man først udviklet ludomani, er der kun ét realistisk behandlings­mål, nemlig helt at opgive alle former for pengespil. Derfor er dét også behandlingens mål.

Samtidig ved vi, at fuld afholdenhed fra spil kun er mulig, såfremt det spillefri liv opleves mere tilfredsstillende end livet med spil.

Derfor arbejder vi i behandlingen for ludomani med mere end ”bare” at afstå fra spil. Vi arbejder også med, hvordan man opnår en bedre livskvalitet, et bedre forhold til familien og får styr på økonomien, således at det spillefri liv føles som en gevinst og ikke et tab.

Ludomaner spiller meget sports betting

Undersøgelser viser at online sport betting er populært blandt ludomaner.

Ludomanibehandlingens elementer

Behandlingen består af:

 • En udredende forsamtale.
 • Primærbehandling. 1 møder ugentligt á 4 timer i 12 uger.
 • Efterbehandling. 1 møde hver 14. dag á 4 timer i 3 måneder.
 • Familieprogram. Som weekendkursus eller aftenmøder.

Udover behandlingens fællesprogram laver vi en individuel behandlingsplan, som sikrer, at der bliver taget hånd om hver enkelt deltagers personlige problemstillinger. På den måde skræddersyr vi behandlingen til den enkelte.

Ludomanibehandling er gratis

Ludomanibehandlingen er gratis fordi vi er godkendt og støttet af Sundheds- og Ældreministeriets ludomanipulje der finansierer ludomanibehandlingen.

Du kan læse mere om vores behandling på ludomanibehandling.dk.

Forsamtale og visitation

Ved den første samtale afdækker vi sammen spillets omfang og karakter. Ved denne samtale vurderes det også, om der er andre problematikker, der kræver opmærksomhed i behandlingsforløbet.

Du er meget velkommen til at invitere ægtefælle, partner eller en ven til denne samtale.

I forsamtalen har du mulighed for at spørge og få svar på de spørgsmål, du måtte have brug for, før du tager stilling til det videre behandlingsforløb.

Denne samtale er altid gratis, uforpligtende og fortrolig.

Primærbehandling

Primærbehandlingen af ludomani består af 1 møde ugentligt i 12 uger. Møderne kan blandt andet bestå af:

 • Foredrag og undervisning.
 • Gruppemøder.
 • Individuelle samtaler med ludomani rådgiver.
 • Individuelle opgaver.
 • Introduktion til selvhjælpsgrupperne GA (Anonyme Gamblers).

Endvidere tilbyder vi hjælp til at kontakte kreditorer, opstille budget og udarbejde en plan for tilbagebetaling af gæld, hvor der er behov for dette.

Behandlingen foregår i mindre grupper med typisk 4 – 8 deltagere.

Vores behandling for ludomani foregår uden for normal arbejdstid, så du kan passe arbejde eller skole samtidig med, at du deltager i vores ludomani behandling.

Det første jeg tænkte på om morgenen var, hvilke kampe jeg skulle spille på i dag – og det sidste jeg tænkte på, før jeg faldt i søvn var, hvorfor det igen gik galt

____

Christian. Ludoman

Efterbehandling

Som opfølgning på din ludomanibehandling følger 3 måneders efterbehandling.

I efterbehandlingen arbejder du med, hvordan du i dagligdagen bruger den viden og de redskaber, du har fået i primærbehandlingen, så du får støtte til den første svære tid som spillefri.

Efterbehandlingen strækker sig over 3 måneder, med 1 møde á 4 timer 1 gang hver 14. dag.

Et stort forbrug af alkohol kan give både fysiske og psykiske skader

Behandling af ludomani bliver udført af vores ludomanibehandlere, der har flere års erfaring på området.

Behandling for ludomani – Behandlingstider:

MandagOnsdagFredag
17.00 – 21.0017.00 – 21.0015.00 – 19.00

Fakta om ludomani

Ca. 100.000 danskere har et problematisk forhold til spil.

Når man først har udviklet ludomani, så er spil blevet en tvangspræget adfærd, som man ikke evner at begrænse og kontrollere, uanset hvor meget man ønsker det.
Beslutsomhed og viljestyrke er ikke nok til at bryde den onde cirkel – der skal professionel hjælp og behandling til for at bryde afhængigheden.

I tvivl om du er ludoman?

Dansk MisbrugsBehandlings ludomanitest består af 10 spørgsmål om pengespil, som kan være med til at afklare om du har et problem med spil, der kræver behandling.
Giv dig god tid, og prøv at være så ærlig som muligt i din besvarelse.

Familieprogram – en del af behandlingen for ludomani

Det er hårdt at være pårørende til en ludoman. Løgnene, hemmelighederne og bedraget er en kæmpe belastning. Mistillid, frustration og frygt for fremtiden er oftest dominerende følelser hos ludomanens familie.

Familiebehandlingen giver de pårørende mulighed for at bearbejde de negative konsekvenser, som spillet har haft og giver redskaber til, hvordan man som familie kommer videre efter en hård tid med spil.
I familiebehandlingen møder man andre i samme situation i et forum, hvor man åbent og fordomsfrit kan tale om spillets konsekvenser for familien. Familiebehandlingen er en uvurderlig hjælp til, hvordan familien kan genvinde den tillid, som spillet har ødelagt

Familieprogrammet består også af foredrag og gruppediskussioner. Foredragene handler blandt andet om de bagvedliggende mekanismer for ludomani, om typiske reaktioner i familien, og om hvordan familien arbejder for at genvinde tilliden til spilleren.

Familieprogrammet er udelukkende for de pårørende, og ludomanen selv deltager ikke.

Familiebehandlingen afholdes som aftenmøder eller weekendkurser.

Har du spørgsmål, eller brug for yderligere information om behandling af ludomani?

Udfyld formularen herunder, så vender vi tilbage til dig senest førstkommende hverdag.
  Læs om Dansk MisbrugsBehandlings privatlivspolitik.

  Del siden på Facebook