Blandingsmisbrug er et udbredt problem

8 ud af 10 af de patienter, der er i behandling hos os, har et blandingsmisbrug. Det vil sige, at de har et alkoholmisbrug, men samtidig er afhængige af ét eller flere andre stoffer – det kan være kokain eller hash, men det kan også være medicin, de køber på recept eller i håndkøb på apoteket.

Behandling af blandingsmisbrug

Et blandingsmisbrug er et problem, der kræver professionel hjælp – men behandlingsforløbet for personer med et blandingsmisbrug er stort set det samme som for personer, der er i behandling for alkoholafhængighed. De tankemønstre, vaner og mekanismer der gør det svært at stoppe med drikke alkohol er nemlig de samme som gør det svært at stoppe med at tage stoffer eller kvitte en bestemt type medicin.

Dog skal man forvente, at afrusningen kan tage lidt længere tid, hvis man samtidig er afhængig af medicin eller stoffer.

Afhængighed af alkohol og medicin

Det er ikke ualmindeligt, at personer med et alkoholmisbrug, bliver afhængige lægeordineret medicin, som de tager for at komme nogle af alkoholismens bivirkninger til livs. Mange af de præparater, der bliver ordineret med henblik på at lindre smerter, søvnproblemer, angst, uro og depression, er nemlig vanedannende. Det betyder, at der er en risiko for, at man udvikler et blandingsmisbrug, hvor man bliver afhængig af både alkohol og medicin.

Et af de mest almindelige blandingsmisbrug vi ser, er alkohol og benzodiazepiner – et præparat, der tages for at bekæmpe angst og søvnløshed. Det kan du læse meget mere om her: Afhængighed af Benzodiazepiner. Derudover er det ikke ualmindeligt at udvikle et blandingsmisbrug, hvor man ikke føler, at man kan klare dagligdage uden alkohol og smertestillende medicin. Det kan du læse mere om her.

Misbrug af alkohol og stoffer

Når man gennem længere tid har haft et overforbrug af alkohol, så opbygger man en tolerance, som gør, at der skal større og større mængder til for at få opnå den ønskede virkning. Det får nogle til at prøve andre euforiserende stoffer, som fx kokain eller hash. Det er en af årsagerne til, at flere af vores patienter har et blandingsmisbrug, hvor de både er afhængige af alkohol og stoffer.

Ring alle dage døgnet rundt på tlf. 70 10 03 03

Send os en besked

Udfyld formularen herunder, så vender vi tilbage til dig senest førstkommende hverdag.