Professionel alkoholbehandling i Odense

Dansk MisbrugsBehandling er et privat behandlingscenter, som tilbyder ambulant alkoholbehandling centralt i Odense. Behandlingen finder sted uden for normal arbejdstid, så du behøver ikke tage fri fra arbejde eller sygemelde dig, for at deltage i den ambulante alkoholafvænning.

I alkoholbehandlingen i Odense bliver du mødt af specialuddannede alkoholbehandlere, som har lang erfaring med alkoholrådgivning og -behandling, og som alle selv har personlig erfaring med misbrug.

Se film om Dansk MisbrugsBehandling og alkoholrådgivning Odense:

Alkoholbehandling i Odense for ”helt almindelige danskere”

Når talen falder på alkoholmisbrug og alkoholikere, får mange tanker om meget svært belastede alkoholikere, som drikker om morgenen og som har drukket sig fra hus og hjem. Men de meget svært belastede alkoholikere udgør kun ganske få procent af de danskere, som har problemer med alkohol. Langt de fleste alkoholmisbrugere i Danmark har både familie og arbejde – det gælder også for dem, der modtager privat alkoholrådgivning hos Dansk MisbrugsBehandling.

Vores deltagere er ”helt almindelige danskere”, det er skolelærere, sygeplejersker, tømrere, kokke, murere, læger, advokater, sundhedsassistenter – danskere som de er flest.  Og 80 % af deltagerne er i arbejde og bor med deres familier.

Bliv klogere på alkoholafhængighed på vores side om alkoholisme, hvor du blandt andet kan læse om, hvor udbredt sygdommen er og hvem den rammer.

Vores behandlingscenter i Odense behandler for flere former for misbrug

Vi tilbyder ikke kun alkoholbehandling og alkoholrådgivning på vores misbrugscenter i Odense. Hos Dansk MisbrugsBehandling kan du også få behandling for hashmisbrug, kokainmisbrug og medicinmisbrug.

Læs mere om behandlingen af de forskellige misbrug her:

Hashmisbrug

Sådan foregår vores behandling af hashmisbrug.

Kokainmisbrug

Sådan foregår vores behandling af kokainmisbrug.

Medicinmisbrug

Sådan foregår vores behandling af medicinmisbrug.

Dansk MisbrugsBehandling i Odense – ingen offentlig registrering

Dansk MisbrugsBehandling er en privat behandlingsorganisation, og der sker derfor ingen offentlig registrering, når man deltager i alkoholbehandlingen i Odense.

Fordi vores alkoholrådgivning og -behandling er lagt uden for normal arbejdstid, bestemmer du også selv, hvem der skal vide, at du har valgt at få behandling for dit alkoholmisbrug.

Når du føler dig parat, kan du fortælle det til dem, du synes, der skal vide det.

Alkoholrådgivning i Odense

Kontakt alkoholrådgivningen i Odense på 70 10 03 03 og få en anonym og fortrolig samtale. Vi tager telefonen 24 timer i døgnet.
Du har også mulighed for at bestille en personlig samtale på misbrugscenteret i Odense.

Det får du, når du vælger Dansk MisbrugsBehandlings alkoholrådgivning i Odense

 • Alkoholbehandling uden for arbejdstid, hvor du bor hjemme, og kan passe din familie og forpligtelser i hverdagen.

 • Erfarne og specialuddannede misbrugsbehandlere – med egen misbrugserfaring.

 • Alkoholafvænning som er godkendt af samtlige forsikringsselskaber.

 • En alkoholbehandling som tager hånd om hele familien.

 • Alkoholrådgivning uden offentlig registrering.

 • Ingen ventelister – det er muligt at starte behandling fra dag til dag.

Læs mere om, hvordan det er at gå i alkoholafvænning hos Dansk MisbrugsBehandling.

Professionel alkoholbehandling uden løftede pegefingre.

Vores alkoholrådgivning tager udgangspunkt i den enkeltes situation og behov.

I alkoholbehandlingen i Odense har alle rådgivere selv personlig erfaring med misbrug – de har selv været igennem det samme som vores deltagere.

Rådgiverne er desuden uddannet specifikt inden for misbrugsbehandling, og har alle lang erfaring i alkoholbehandling og alkoholrådgivning.

Rådgivningsmøde hos Dansk MisbrugsBehandling

Alkoholbehandlerne på vores misbrugscenter i Odense er specialuddannede og har selv oplevet afhængighed.

Alkoholbehandling i Odense centrum

Du finder Dansk MisbrugsBehandlings alkoholrådgivning i Odense på adressen Vestergade 73 1. sal, 5000 Odense.

Der er gode parkeringsmuligheder på P pladsen bag Brandts Klædefabrik, og der er 7 – 8 minutters til fods fra Odense banegård.

Kommer du i bil er der små 45 minutter fra Svendborg, Faaborg og Assens ca. 30 minutter fra Nyborg og Kerteminde. Er du fra Middelfart er køretiden mindre til vores behandlingscenter i Kolding.

Dansk MisbrugsBehandling på Vestergade 73 i Odense

Kom til vores alkoholbehandling på Vestergade 73 i Odense og få en fortrolig samtale med en af vores erfarne alkoholrådgivere for at afdække graden af dit alkoholmisbrug, og hør om mulighederne for en alkoholbehandling tilpasset din hverdag.

Alkoholafvænning i Odense omfatter:

 • En indledende samtale, hvor en af vores erfarne alkoholbehandlere sammen med dig og evt. din familie afdækker graden af dit alkoholproblem, og hvor du kan få svar på, hvordan vores alkoholrådgivning foregår.
 • Primærbehandling som består af 3 møder ugentligt i 6 – 8 uger efter behov.
 • Efterbehandling hvor man møder ind en gang hver fjortende dag i 6 måneder.
 • Individuelle samtaler med din alkoholrådgiver efter behov.
 • Familiebehandling til nære pårørende – et møde ugentligt i 5 uger.

Alkoholbehandlingen i Odense foregår på små hold – typisk på 6 – 8 deltagere, ledet af en erfaren alkoholbehandler, som selv har haft misbrug og været i behandling.

Efter man har afsluttet sin alkoholbehandling, anbefaler vi, at man deltager i Anonyme Alkoholikeres selvhjælpsmøder, der foregår i lokaler rundt i Odense by.

Sådan foregår alkoholbehandlingen i Odense

I alkoholafvænningen hos Dansk MisbrugsBehandling benyttes et professionelt og gennemprøvet behandlingsprogram, som har hjulpet flere tusind alkoholmisbrugere gennem tiden. Behandlingen indeholder:

 • Undervisning og foredrag

  Hver dag i behandlingen byder på et oplæg, hvor man lærer om mekanismerne i afhængighed, og hvordan misbrug påvirker den måde man tænker og handler på, og giver en grundlæggende forståelse af afhængighedens natur.

 • Gruppesamtaler

  Når man er i en svær situation i livet, og har brug for forandring, er det altid godt at have nogen i samme situation at støtte sig til. I gruppesamtalerne udveksler man erfaringer og diskuterer hvilke forandringer, der er nødvendige for at skabe en god hverdag uden alkoholmisbrug.

 • Opgaver og personligt program

  I løbet af behandlingen får man udleveret en række opgaver, som har til hensigt at styrke ens motivation og udholdenhed i arbejdet for at gøre sig fri af sit misbrug. Opgaverne diskuteres med de andre i gruppen.

Da alkoholbehandlingen i Odense foregår lige efter arbejdstid, sørger vi for et let måltid i løbet af aftenen, så man behøver ikke at tænke på aftensmad.

Behandlingstider for alkoholbehandling i Odense:

MandagOnsdagFredag
17:00 – 21.0017.00 – 21.0015.00 – 19.00

Der er løbende indskrivning til vores alkoholbehandling i Odense, så det er muligt at starte behandling fra dag til dag.

76 procent svarer at de er meget tilfredse med deres primærbehandling hos Dansk MisbrugsBehandling

Vi spurgte deltagerne i vores alkoholbehandling, om hvor tilfredse de var med behandlingen?

Alkoholafvænning med brug af sundhedsforsikring

Dansk MisbrugsBehandling samarbejder med alle udbydere af sundhedsforsikringer i Danmark, så har du en sundhedsforsikring, afholder den dine udgifter til din alkoholbehandling i Odense.

Selvom forsikringen er indgået via din arbejdsplads, er det din personlige forsikring, og både forsikringsselskab og Dansk MisbrugsBehandling har tavshedspligt over for 3. part. Din arbejdsgiver bliver således ikke informeret om, at du går i alkoholbehandling, medmindre du selv ønsker det.

Hvornår drikker man for meget?

Det kan være svært at indrømme, at man drikker for meget og har udviklet et alkoholmisbrug. Mange, der drikker for meget, har en tro på, at det nok på et tidspunkt bliver bedre af sig selv. Men når først alkoholen har fået tag i en, kræver det alkoholbehandling – uden hjælp bliver det kun værre.

Hos Dansk MisbrugsBehandling har vi lavet en alkoholtest der består af 16 spørgsmål der afdækker typiske tegn på alkoholmisbrug, som de optræder i hverdagen.
Testen er lavet som et værktøj, der kan være en hjælp til at afgøre om du, eller en du er pårørende til, har et behandlingskrævende alkoholproblem.

Kender du det?

 • At det til tider kan være svært at holde op, når først du er gået i gang med at drikke?
 • At du nogle gange drikker dig beruset i dagligdagen uden nogen social anledning?
 • At du forsøger at skjule over for dine nærmeste, hvor meget du drikker?
 • At dit alkoholforbrug skaber problemer med din partner eller familie?

Hvis ja, så har du sandsynligvis udviklet et behandlingskrævende alkoholmisbrug, og vi anbefaler, at du bestiller en udredende samtale på vores behandlingscenter i Odense, hvor vi sammen kan afdække graden af dit alkoholmisbrug og give dig vores forslag til en løsning. Er du stadig i tvivl om, om du eller en af dine nærmeste har et alkoholmisbrug, så kan du læse mere om de fysiske og psykiske tegn på, at der er tale om et misbrug:

Bor du i Odense og er pårørende til en alkoholiker?

Langt de fleste henvendelser, vi får hos Dansk MisbrugsBehandling, er fra pårørende til nogen, der drikker for meget. Pårørende som ikke ved, hvordan de skal få alkoholmisbrugeren til at forstå, hvor stor en belastning hans eller hendes alkoholforbrug er for hele familien.

Vi tilbyder gratis alkoholrådgivning til pårørende som ønsker hjælp til at motivere en ægtefælle eller et familiemedlem til at gå i behandling. Læs mere om vores alkoholrådgivning til pårørende her.

Hanne – pårørende til en alkoholiker

Hanne er pårørende til en alkoholiker, som har været i behandling hos Dansk MisbrugsBehandling. Hør hendes historie her:

Det er de pårørende, der får behandling til at ske

Der er mange danskere som har brug for alkoholrådgivning og -behandling, men i langt de fleste tilfælde er det de pårørende, der motiverer alkoholmisbrugeren til at gøre noget ved problemet – det er sjældent at den, der drikker, træffer beslutningen om alkoholbehandling selv.

Faktisk er det i mange familier sådan, at enten får de pårørende det til at ske – ellers sker det ikke. Hvis man griber det rigtigt an, lykkes det heldigvis langt for det meste at motivere den, der drikker til at søge alkoholafvænning. Men det kræver at man har forberedt sig rigtigt og ved, hvad man skal sige og hvordan.

Derfor er det et godt råd, at de pårørende kommer ind til en samtale på Dansk MisbrugsBehandlings behandlingscenter i Odense og bliver klædt rigtigt på til samtalen med misbrugeren. En sådan samtale er uforpligtende og gratis, men øger chancerne for et godt resultat betydeligt.

Læs mere om alkoholrådgivningen i Odense eller kontakt os på 70 10 03 03 og aftal et møde i dag.

Mens jeg boede i Odense, var mit alkoholforbrug steget voldsomt, og jeg havde svært ved at tro på, at der var håb for mig. Men på trods af alt har jeg nu været ædru i 3 år, så jeg må med et glimt i øjet indrømme, at behandlerne hos Dansk MisbrugsBehandling havde ret, da de fortalte mig at jeg nok skulle klare den.

____

Heine, 56 år, Odense, alkoholmisbruger

Ambulant alkoholafvænning – en effektiv behandlingsform

Når man har besluttet sig for at gå i alkoholbehandling, skal man overveje, om døgnbehandling eller ambulant behandling er det rigtige.

Hvis man har både familie og arbejde og ikke meget fysisk belastet af sit misbrug, så er behandlingsprognosen i den ambulante behandling fuldt på højde med prognosen i døgnbehandling.

Fordelen ved ambulant alkoholafvænning er, at man har mulighed for at prøve sig selv af i sin hverdag, mens man har støtte fra behandlingen – og man kan fortsætte sit normale liv samtidig med, at man går i alkoholbehandling.

alkoholbehandling samtale

Undervisning og gruppesamtaler er en del af alkoholbehandlingen i Odense.

Alkoholbehandling som døgnbehandling

Hvis man er mere belastet af sit alkoholmisbrug fysisk eller psykisk, eller har man behov for en “time out” fra sin dagligdag, kan døgnbehandling være det rigtige valg.

I døgnbehandling har man ro til at koncentrere sig om sin behandling uden at skulle bekymre sig om dagligdagens forpligtelser. Man kan restituere både fysisk og psykisk efter sit alkoholmisbrug, mens læger, sygeplejersker, psykiater og psykolog er en del af det daglige behandlingsteam.

Hvis du er i tvivl om, hvilken alkoholbehandling, der er den rigtige for dig, kan vi hjælpe dig med at vurdere dette på et møde på vores behandlingscenter i Odense.

Er du i familie med en, der har et alkoholmisbrug?

Det kan være svært og grænseoverskridende at skulle konfrontere et familiemedlem med vedkommendes misbrug og overbevise ham eller hende om at gå i alkoholbehandling.

Du har mulighed for at bestille et møde med en alkoholrådgiver på vores behandlingscenter i Odense, og få vejledning til, hvordan du får den, der drikker, til at erkende sit alkoholproblem og behovet for alkoholbehandling.

En sådan samtale er uforpligtende og gratis og kan varmt anbefales.

Dansk MisbrugsBehandlings behandlingscenter i Odense – find vej

Misbrugscenteret i Odense har adresse på Vestergade 73, 5000 Odense.

Man kan parkere på parkeringspladsen på Kongestien bag centeret eller benytte P-huset ved Brandts Klædefabrik.

Der er godt 10 minutters gang fra Banegården og rutebilsstationen.

Spørgsmål og svar om alkoholbehandlingen i Odense:

Misbrugscenteret i Odense har indgang fra i porten til Brandts klædefabrik i Vestergade.

Vores alkoholrådgivning foregår i lyse og indbydende lokaler med højt til loftet og der er en varm og god atmosfære.

Misbrugscenteret er på første sal og vi kan desværre ikke tilbyde lift til kørestolsbrugere.

Der er altid kaffe på kanden og en mad i køleskabet, som man er velkommen til at benytte.

Deltagerne i alkoholbehandlingen er et bredt udsnit af den danske befolkning. Håndværkere, selvstændige, offentligt ansatte, akademikere m.m.

Omkring 70 procent er i arbejde, ca. 15 procent er selvstændige erhvervsdrivende, 5 procent er på pension, 5 procent er underuddannelse og 5 procent er på offentlig forsørgelse.

Antabus benyttes i langt mindre grad i alkoholafvænning end tidligere. Det har vist sig, at antabus ikke har nogen særlig effekt på langt sigt.

For nogle deltagere, der lider af voldsom drikketrang, kan det dog være hensigtsmæssigt at være på antabus i starten af behandlingen.

I alkoholbehandlingen i Odense udskrives det antabus til mindre end 10 % af deltagerne.

Dansk MisbrugsBehandling tilbyder privat alkoholrådgivning og -behandling og modtager ingen støtte fra det offentlige. Som deltager skal man derfor selv finansiere sin alkoholbehandling.

Hvis man har en sundhedsforsikring, dækker denne typisk udgifterne til behandlingen. Under den udredende samtale på misbrugscenteret i Odense kan vi være dig behjælpelig med, hvordan du gør brug af din forsikring.

Den største hjælp man som pårørende kan give, er at hjælpe misbrugeren til at søge alkoholbehandling, sådan at han eller hun får de rigtige værktøjer til at løse sit alkoholproblem.

Men når man skal motivere en misbruger til behandling, kræver det, at man griber situationen rigtigt an. Vi anbefaler meget varmt, at man som pårørende kommer ind til en samtale med en rådgiver på misbrugscenteret i Odense, og får råd og vejledning til, hvordan man tager samtalen med misbrugeren.

Det er vores erfaring, at efter en sådan samtale, så vil de i langt de fleste tilfælde lykkes at få den, der drikker, til at søge behandling.

Har du brug for alkoholrådgivning, eller ønsker du at vide mere om alkoholbehandlingen i Odense?

Udfyld formularen herunder, så vender vi tilbage til dig senest førstkommende hverdag.
  Læs om Dansk MisbrugsBehandlings privatlivspolitik.

  Del siden på Facebook