Finansiering af behandling

Det behøver ikke at være en økonomisk belastning at komme ud af sit misbrug – læs om de forskellige finansieringsmuligheder, du kan benytte dig af.

Nogle mennesker med et behandlingskrævende misbrug fravælger desværre at få hjælp af økonomiske årsager. Dette bør dog aldrig være en forhindring, da der er flere forskellige muligheder for finansiering af misbrugsbehandling, der gør vejen til et liv uden alkohol eller stoffer kortere.

Ring til os allerede i dag, og få en uforpligtende og anonym snak om dine finansieringsmuligheder. Vores telefoner er åbne døgnet rundt tlf.: 70 10 03 03

Der er flere former for finansiering af behandling hos Dansk MisbrugsBehandling.

 • Sundhedsforsikring
 • Arbejdsgiverfinansieret behandling
 • Egenbetaling
 • Finansiering over 12 eller 24 måneder

Se vores video om finansiering af behandling hos Dansk MisbrugsBehandling:

Har du spørgsmål til finansiering af behandling til enten dig selv, en kollega eller en af dine kære?

Ring til os på tlf.: 70 10 03 03 lige nu eller læs mere om de enkelte finansieringsmuligheder i detaljer herunder:


 

Sundhedsforsikring

Dansk MisbrugsBehandling er – som den eneste udbyder af misbrugsbehandling i Danmark – godkendt af samtlige danske forsikringsselskaber, der udbyder sundhedsforsikringer. Dette indbefatter:

 • Tryg
 • PFA
 • Danica
 • Nordea
 • Codan
 • Top Danmark
 • Mølholm
 • If Care
 • Skandia
 • IHI Bupa
 • M. fl. (Se kontaktoplysninger nederst på siden)

Dette betyder, at såfremt du gennem arbejdsgiver – eller selvstændigt – har en sundhedsforsikring med dækning af misbrugsbehandling, dækker denne udgifterne i forbindelse med din behandling.

Er du i tvivl om, hvorvidt du har en dækkende sundhedsforsikring? Ring til os og lad os hjælpe dig videre på tlf. 70 10 03 03


Arbejdsgiverbetalt behandling

Mange danske virksomheder har en alkoholpolitik, som indebærer økonomisk hjælp til misbrugsbehandling. Du kan tale med din tillidsrepræsentant eller virksomhedens HR-afdeling, som kan oplyse dig om din arbejdsplads’ alkoholpolitik.

Udgifterne til misbrugsbehandling er fradragsberettiget for virksomheden, og medarbejderen beskattes ikke af beløbet. Endvidere er det muligt for virksomheden at modtage sygefraværs- kompensation for en medarbejder i alkoholbehandling.

Anonym behandling med din sundhedsforsikring

Selvom du får alkoholbehandling gennem en arbejdsgiverfinansieret sundhedsforsikring, forbliver du fuldstændig anonym i forhold til din arbejdsplads, og behandlingen kan foretages uden for normal arbejdstid, så du ikke behøver at tage fri.

Har du brug for professionel hjælp til dit misbrug? Ring til os allerede i dag, din arbejdsgiver behøver ikke få noget at vide. Vores tlf.: 70 10 03 03


Selvstændigt erhvervsdrivende

For selvstændigt erhvervsdrivende gælder det, at udgifterne til behandling kan indgå som udgift i selskabet – uden at man personligt beskattes af beløbet.


Finansiering over 12 eller 24 måneder

Har du et ønske om at gå i behandling, men mangler den fornødne plads i din økonomi til at betale på én gang, har du mulighed for at finansiere dit behandlingsforløb over 12 eller 24 måneder.
I forbindelse med en finasieringsaftale opkræves et stiftelsesgebyr på 1.000,- kr. samt en årlig rente på 12 %.

Inden du indgår en aftale om finansiering, anbefaler vi, at du tager en snak med din bank og forhører dig om, hvorvidt de kan tilbyde dig et lån på bedre vilkår.

Læs mere om muligheden for finansiering her.

Er du fortsat i tvivl om dine finansieringsmuligheder i forbindelse med behandling? Ring til os og få en uforpligtende samtale med en af vores misbrugsrådgivere. Tlf.: 70 10 03 03


Forsikringsoplysninger:

Dansk MisbrugsBehandling er godkendt til misbrugsbehandling af alle de danske forsikringsselskaber, der tilbyder dækning af udgifter i forbindelse med behandling.

Kontakt:

PFA
70 80 78 70
Codan Care
78 73 67 58
Tryg Forsikring
70 11 20 20
Mølholm Forsikring
65 20 21 20
Topdanmark
70 11 33 11
If Care
70 13 13 10
Skandia Forsikring
70 10 01 17
Danica
70 25 02 03
IHI Bupa
70 23 00 42

 


 

Læs mere om skattefri misbrugsbehandling

Læs mere om vores alkoholbehandling

Comments are closed.