Er du alkoholiker?

Det er vigtigt at forstå, at når man i sundhedsvæsenet bruger betegnelsen alkoholiker, betyder det, at man har udviklet nogle helt specifikke symptomer på alkoholafhængighed – symptomer, som er listet i WHO´s diagnosesamling ICD-10.

At være alkoholiker betyder ikke, som mange mennesker tror, at man er “bumsen på bænken”, “en social taber” osv.

Det anslås, at mindre end 5% af de danske alkoholikere, er synlige alkoholikere.
Langt de fleste alkoholikere i Danmark har arbejde og familie – og har kun det til fælles, at de har mistet kontrollen over deres alkoholforbrug.

Der er ca. 250.000 alkoholikere i Danmark

Sundhedsstyrelsens undersøgelser viser, at der er ca. 250.000 alkoholikere i Danmark, dvs. at det er en meget udbredt folkesygdom – som forøvrigt rammer høj og lav i samme grad.

Et gammeltudtryk lyder: Det er ingen skam at være alkoholiker – men det er en skam ikke at gøre noget ved det.

Ring og få anonym rådgivning

Har du problemer med alkohol, eller er du pårørende til en alkoholiker?
Kontakt os på 70 10 03 03 og få en fortrolig samtale med vores alkoholrådgivere.
Vi tager telefonen døgnet rundt.

Er du i tvivl om du er alkoholiker?

Er du i tvivl, om du har udviklet alkoholisme og har et behandlingskrævende alkoholproblem, er du velkommen til at kontakte os.

Ved brug af internationalt anerkendte diagnosetests er vi i stand til at afdække graden af din misbrug  og give dig vores forslag til en løsning.

Du kan også selv blive klogere på, om du drikker for meget, ved at prøve vores alkoholtest, hvor spørgsmålene er baseret på vores erfaringer fra arbejdet med mange hundrede alkoholmisbrugere og deres pårørende.

Kender du det?

Du drikker når du er alene.

65% af dem der har taget vores online alkoholtest har svaret ja.

alkoholiker mand har det svært

Når vi hos Dansk MisbrugsBehandling bruger ordet alkoholiker, er det på ingen måde en betegnelse for ”bumsen på bænken” eller socialt udsatte. Alkoholisme går på tværs af køn, uddannelsesniveau og indkomst og betegnelsen alkoholiker beskriver udelukkende en person, der har udviklet alkoholafhængighed.

Behandling af alkoholmisbrug

Er du alkoholiker, eller volder dit alkoholforbrug dig problemer i hverdagen – og overvejer du, hvorledes en eventuel ambulant alkoholbehandling kan passe ind i din dagligdag, kan vi sammen udarbejde en behandlingsplan, der tilgodeser dine forpligtelser i hverdagen.

Dansk MisbrugsBehandling tilbyder ambulant behandling for alkoholikere efter arbejdstid.
Det er således muligt at gå i alkoholafvænning mens man bor hjemme og passer sit job.

Behandlingen foregår:

MandagOnsdagFredag
17.00 – 21.0017.00 – 21.0015.00 – 19.00

Vi ved af erfaring, at problemer med alkohol påvirker hele familien, og derfor tilbyder vi i forbindelse med alkoholbehandlingen, at familie og pårørende kan deltage i vores familieprogram.

At rådgiverne selv er tidligere misbrugere, har betydet at de med indsigt, viden og erfaring har kunnet aftabuisere det at være alkoholiker. Jeg føler således slet ingen skam længere over at være alkoholiker.

____

Kaj, selvstændig ingeniør, 51 år

Til virksomheder og arbejdsgivere

Såfremt I i virksomheden har en medarbejder, der er alkoholiker, er vi behjælpelige med råd og vejledning til, hvordan I bedst griber situationen an.

Vi er gerne behjælpelige ved en eventuel intervention – dvs. den samtale hvor medarbejderen konfronteres som alkoholiker.

Endvidere kan vi tilbyde råd og vejledning i spørgsmål, der vedrører alkoholpolitik på arbejdspladsen, behandlingsaftaler mellem virksomhed og medarbejder, skattefri finansiering af alkoholikere, finansiering af behandling gennem sundhedsforsikringer m.m.

Er du pårørende til en alkoholiker

Det kan være både frustrerende og smertefuldt at være pårørende til en alkoholiker, og det kan være vanskeligt at finde en konstruktiv måde at tackle alkoholproblemet på.

Såfremt du som pårørende til en alkoholiker har behov for det, er du velkommen til at kontakte os, enten for en snak på telefonen eller for at aftale en samtale på Dansk MisbrugsBehandling i enten København, Aalborg, Kolding, Aarhus eller Odense.

Vi tilbyder blandt andet vejledning til, hvordan du får din pårørende i behandling, og yder den nødvendige støtte og alkoholrådgivning, så I som familie kan komme videre sammen.

Har du brug for yderligere information om alkoholisme?

Udfyld formularen herunder, så vender vi tilbage til dig senest førstkommende hverdag.
    Læs om Dansk MisbrugsBehandlings privatlivspolitik.

    Del siden på Facebook