Er du alkoholiker?

Det er vigtigt at forstå, at når man i sundhedsvæsenet bruger betegnelsen alkoholiker, betyder det, at man har udviklet nogle helt specifikke symptomer på alkoholafhængighed – symptomer, som er listet i WHO´s diagnosesamling ICD-10.

At være alkoholiker betyder ikke, som mange mennesker tror, at man er “bumsen på bænken”, “en social taber” osv. Det anslås, at mindre end 5% af de danske alkoholikere, er synlige alkoholikere.

Langt de fleste alkoholikere i Danmark har arbejde og familie – og har kun det til fælles, at de har mistet kontrollen over deres alkoholforbrug.


Der er ca. 250.000 alkoholikere i Danmark

Sundhedsstyrelsens undersøgelser viser, at der er ca. 250.000 alkoholikere i Danmark, dvs. at det er en meget udbredt folkesygdom – som forøvrigt rammer høj og lav i samme grad.

Et gammeltudtryk lyder: Det er ingen skam at være alkoholiker – men det er en skam ikke at gøre noget ved det.

Det kan du læse mere om i artiklen: Hvornår er man alkoholiker?


Er du i tvivl om du er alkoholiker

Er du i tvivl, om du har udviklet alkoholisme og har et behandlingskrævende alkoholproblem, er du velkommen til at kontakte os.

Ved brug af internationalt anerkendte diagnosetests er vi i stand til at afdække graden af din misbrug  og give dig vores forslag til en løsning.

Følg linket og læs mere om Alkoholisme, tegn og symptomer


Behandling af alkoholmisbrug

Er du alkoholiker – eller volder dit alkoholforbrug dig problemer i hverdagen – og overvejer du, hvorledes en eventuel ambulant alkoholbehandling kan passe ind i din dagligdag, kan vi sammen udarbejde en behandlingsplan, der tilgodeser dine forpligtelser i hverdagen.

Dansk MisbrugsBehandling tilbyder ambulant behandling for alkoholikere på både morgen- og aftenhold. Det er således muligt at gå i alkoholbehandling mens man bor hjemme og passer sit job.

Læs mere om afhængighed alkohol.

Kaj er selvstændig ingeniør, og alkoholiker. Læs hans beretning om hvordan han kom ud af sit alkoholmisbrug


Er du pårørende til en alkoholiker

Det kan være både frustrerende og smertefuldt, at være pårørende til en alkoholiker, og det kan være vanskeligt at finde en konstruktiv måde at tackle alkoholproblemet på.

Såfremt du som pårørende til en alkoholiker har behov for det, er du velkommen til at kontakte os, enten for en snak på telefonen eller for at aftale en samtale på Dansk MisbrugsBehandling i enten København, Aalborg, Kolding, Aarhus eller Odense. Vi kan så give dig støtte, råd og vejledning i hvordan du bedst forholder dig til drikkeriet og alkoholikeren selv.

Kontakt os på 70 10 03 03 for en snak – eller bestil en afklarende samtale – som er gratis, uforpligtende og fortrolig.

Læs mere på: Nogle råd til pårørende til en alkoholiker og pårørende til alkoholikere


Til virksomheder og arbejdsgivere

Såfremt I i virksomheden har en medarbejder, der er alkoholiker, er vi behjælpelige med råd og vejledning til, hvordan I bedst griber situationen an.

Vi er gerne behjælpelige ved en eventuel intervention – dvs. den samtale hvor medarbejderen konfronteres som alkoholiker.

Endvidere kan vi tilbyde råd og vejledning i spørgsmål, der vedrører alkoholpolitik på arbejdspladsen, behandlingsaftaler mellem virksomhed og medarbejder, skattefri finansiering af alkoholikere, finansiering af behandling gennem sundhedsforsikringer m.m.


Læs mere på nedenstående link:

Om finansiering af alkoholbehandling

Ring alle dage døgnet rundt på tlf. 70 10 03 03

Send os en besked

Udfyld formularen herunder, så vender vi tilbage til dig senest førstkommende hverdag.