Professionel alkoholbehandling til dig der bor i Helsingør

Dansk MisbrugsBehandling tilbyder ambulant alkoholbehandling, hvor du kan passe job og andre forpligtelser hjemme i Helsingør om dagen, og deltage i alkoholbehandling efter arbejdstid.

Behandlingen foregår i centrum af København og alle ansatte har tavshedspligt, så du bestemmer selv hvem du vil fortælle, at du er startet i alkoholbehandling.

Har du en sundhedsforsikring som dækker misbrugsbehandling, betaler forsikringen udgifter til alkoholbehandlingen hos Dansk MisbrugsBehandling.
Benytter du din sundhedsforsikring kan du stadig være anonym, da din arbejdsgiver ikke informeres om at du benytter din forsikring til misbrugsbehandling.

Når du vælger Dansk MisbrugsBehandling i Kolding får du:

 • Ambulant alkoholbehandling efter normal arbejdstid.
 • 100% anonymitet. Du bestemmer selv hvem du vil fortælle, at du er gået i behandling.
 • Mulighed for finansiering af alkoholbehandlingen gennem din sundhedsforsikring.
 • Specialuddannede misbrugsbehandlere, læge og psykiater.

Som et ekstra plus har alle vores behandlere selv personlig erfaring med misbrug, og møder dig derfor med empati og forståelse.

Se film om tegn på alkoholmisbrug og alkoholbehandling:

Sådan foregår ambulant alkoholbehandling hos os:

 • Forsamtale

  En udredende samtale om dit problem og behandlingsbehov. På baggrund af denne samtale tilrettelægges behandlingsforløbet.

 • Primærbehandling

  I primærbehandlingen går du til 3 ugentlige møder á 4 timer i 6-8 uger.

 • Efterbehandling

  Efterbehandlingen består af ét ugentligt møde a 3 timer. Det skal sikre et varigt behandlingsresultat.

 • Familieprogrammet

  Pårørende bearbejder negative følelser omkring misbruget og får rådgivning til hvordan de håndterer udfordringer fremover.

Alkoholbehandlingen foregår på små hold – typisk på 6 – 8 deltagere, ledet af en erfaren alkoholbehandler, som selv har haft misbrug og været i behandling.

Efter man har afsluttet sin alkoholbehandling, anbefaler vi, at man deltager i Anonyme Alkoholikeres selvhjælpsmøder, der foregår flere steder i Helsingør. Dage og tidspunkter for møder kan ses på AA´s hjemmeside.

Behandlingstider:

Alkoholbehandlingen er tilrettelagt sådan at du kan passe job i Helsingør om dagen, og deltage i behandlingen efter arbejdstid.

MandagOnsdagFredag
17.00 – 21.0017.00 – 21.0015.00 – 19.00
76 procent svarer at de er meget tilfredse med deres primærbehandling hos Dansk MisbrugsBehandling

Vi spurgte 136 deltagere, om hvor tilfredse de var med deres alkoholbehandling?

Ring og få anonym rådgivning

Bor du i Helsingør og har brug for alkoholrådgivning, så kontakt os på 70 10 03 03 og få en fortrolig samtale med vores én af vores misbrugsrådgivere.
Vi tager telefonen døgnet rundt.

Rådgivningsmøde hos Dansk MisbrugsBehandling

Alkoholbehandlerne hos Dansk MisbrugsBehandling har alle personlige erfaringer med misbrug og kender til de fristelser, der er i byer som Helsingør, med værtshuse på stribe og stort salg af alkohol.

Pårørende har også svært

Selv om du bor i en stor kommune som Helsingør med over 60.000 indbyggere, kan du føle dig alene og ensom med problemerne, når din partner eller kæreste er alkoholmisbruger.
Mange pårørende fortæller os, at det er svært at tale om misbruget med familie eller venner, for man samtidig frygter at familien bliver splittet ad, hvis sandheden kommer frem.

De fleste alkoholmisbrugere lyver om omfanget og konsekvenserne af deres alkoholforbrug og selv om de pårørende håber på at få misbrugeren til at indse alvoren i problemet, kommer det ikke til at ske så længe samtalerne ender i skænderier.

Nogle råd til pårørende til misbrugere:

 • Diskuter aldrig med en misbruger, når han eller hun er påvirket.
 • I stedet for jævnlige stikpiller og (sure) bemærkninger, så forbered en rigtig snak med misbrugeren, hvor du har gjort dig din stilling klar.
 • Opgiv at blive enige med misbrugeren om hvor alvorligt misbruget er – stol på det du selv oplever.
 • Accepter at det ikke er dig, der kan få misbrugeren ud af sit misbrug – men at du kan være den, der får misbrugeren til at søge behandling.
 • Søg hjælp til problemet i stedet for at stå med det selv.

Som pårørende er det vigtigt at holde fast i, at når man stiller krav om at den der drikker skal i behandling, er det ikke er noget man gør mod misbrugeren, men af kærlighed til familien.

Dansk MisbrugsBehandling på H. C. Andersens Boulevard i København

Når du ankommer fra Helsingør til alkoholbehandlingen på H. C. Andersens Boulevard, er der altid kaffe på kanden og en mad i køleskabet.

Den pæne facade som vinkender med lejlighed i den dyre ende af Helsingør revnede til sidst. Jeg blev fyret på grund af fuldskab på jobbet og fejrede det med en tredages druktur rundt på barer og værtshuse. Da jeg kom hjem til familien, fik jeg klar besked: det var enten alkoholbehandling – eller skilsmisse! Jeg kunne ikke andet end sige ja til behandling. Den første køretur fra Helsingør til misbrugscentret føltes som en evighed, men efter at have mødtes et par gange med de andre i alkoholbehandlingen i København, var jeg klar til at sige farvel til et liv uden alkohol.

____

Christopher, 56 år, Helsingør

Kørselsvejledning fra Helsingør til alkoholbehandling i København:

Dansk MisbrugsBehandling har ikke et misbrugscenter i Helsingør, men tilbyder 100 % fortrolig og anonym behandling i København.

Alkoholbehandlingen foregår på H.C. Andersens Boulevard 37, 2. sal, tæt på Hovedbanegården og Tivoli.

Det tager ca. 40 minutter i bil, og en lille times tid med tog, at komme fra Helsingør til alkoholbehandlingen.
For de fleste af vores deltagere er transporttiden ikke et problem, men et pusterum, hvor de kan forberede sig til mødet med ligestillede og efterfølgende reflektere over det, der er blevet undervist i.

Kører du i bil fra Helsingør, er den hurtigst rute via E47. Bor du i Helsingør Centrum kører du af Kongevejen ud på E47.

Bor du i Helsingør og har spørgsmål, eller brug for yderligere information om alkoholbehandling?

Udfyld formularen herunder, så vender vi tilbage til dig senest førstkommende hverdag.