Et alkohol misbrug påvirker hele familien

Det er svært at være pårørende til en alkoholmisbruger. Vrede, frustration, fortvivlelse og afmagt er typiske reaktioner på alkoholmisbrug. Et misbrug er derfor hele familiens problem.

Få en anonym snak med en rådgiver hos Dansk MisbrugsBehandling, som har centre i København, Aarhus, Odense, Aalborg og Kolding. Vi hjælper og støtter dig i, hvordan du skal forholde dig til alkoholmisbruget, og bedst motiverer alkoholikeren til at gå i alkoholbehandling.


Du er ikke alene

Er du pårørende til en alkoholikere og har du brug for rådgivning om, hvad du kan gøre og hvordan du skal forholde dig til problemet? Så tag fat i os. Vores rådgivere er tidligere misbrugere og ved derfor, hvordan en misbruger tænker. Det er ikke kun misbrugeren, der behøver hjælp – pårørende har også brug for hjælp til, hvordan de bedst griber situationen an.

Få en anonym samtale om alkohol pårørende


 Som pårørende til en alkoholiker oplever man ofte:

  • Følelser som frustration, vrede, afmagt, sorg og fortvivlelse

  • At man lever i konstant bekymring om fremtiden

  • At man forsøger at hjælpe – uden det nytter

  • At familielivet er præget af diskussioner og skænderier

  • At misbrugeren enten afviser problemet – eller giver løfter om forandring, som brydes igen og igen


 Få hjælp til den svære samtale

Mange familier og pårørende gør brug af vores tilbud, om at få et forberedende møde med en misbrugsrådgiver, inden alkoholikeren konfronteres.


 Konfrontér en alkoholiker

Det kræver forberedelse at konfrontere en misbruger. Eller vil han eller hun med stor sandsynlighed benægte problemets omfang og reagere fjendtligt og aggressivt, når pårørende stiller krav om misbrugsbehandling.

Gribes konfrontationen ikke rigtigt an, vil det ofte føre til yderligere skænderier og en forværring af situationen frem for at løse den.

Når man ved præcis, hvordan man bedst griber situationen an, forøger man chancerne for et positivt resultat af den efterfølgende konfrontation betydeligt.


Kontakt os og få en anonym og gratis snak om, hvordan du håndterer din situation som pårørende til en, der har et misbrug. Et sådant møde er anonymt, uforpligtende og gratis, og kan foregå på et af vores fem centre i Aalborg, Kolding, Odense, Aarhus eller København.

Ring alle dage døgnet rundt på tlf. 70 10 03 03

Send os en besked

Udfyld formularen herunder, så vender vi tilbage til dig senest førstkommende hverdag.