Alkoholtest for pårørende

Alkoholtesten består af 16 spørgsmål der afdækker de typiske tegn på alkoholmisbrug, som de optræder i hverdagen. Det er ikke en officiel videnskabelig test. Spørgsmålene er baseret på vores erfaringer fra arbejdet med flere tusinde alkoholmisbrugere og deres pårørende.

Mange pårørende er i tvivl om alvoren af alkoholmisbruget og her kan testen være en hjælp til at afgøre om den, der drikker, har et behandlingskrævende alkoholproblem.

Alkoholtesten:

Forsøger den, der drikker, at skjule sit drikkeri, ved at gemme flasker eller drikke alkohol, når andre ikke er til stede?

Drikker han eller hun alene?

Har den, der drikker, (til tider) svært ved at stoppe igen, når først han eller hun er begyndt at drikke alkohol – og ender dermed med at være mere beruset end det er passende?

Har familien, eller andre, påtalt drikkeriet og givet udtryk for at, det er ubehageligt og belastende for familien?

Benægter den, der drikker, omfanget af sit forbrug, eller går i forsvar, når du eller andre forsøger at tale om alkoholforbruget?

Har den, der drikker, nogensinde lovet dig eller familien, at ville nedsætte sit alkoholforbrug – for efter nogen tid ikke at kunne holde sit løfte?

Drikker han eller hun sig ofte meget beruset til fester, i en grad som familien finder upassende og pinlig?

Oplever du, at den, der drikker, forsøger at skjule sit drikkeri over for andre ved f.eks. at spise pastiller, eller er omhyggelig med kun at drikke meget beskedent, når han eller hun er sammen med andre?

Har den, der drikker, "dagen efter" til tider svært ved at huske, hvad han eller hun har sagt eller gjort, da vedkommende var beruset?

Har den, der drikker, udviklet faste drikkerutiner, f.eks. hver dag efter arbejde, fast i weekender osv.?

Har den, der drikker, tidligere forsøgt at få sit drikkeri under kontrol evt. med antabus – men uden held?

Sker det at den, der drikker, starter dagen med en genstand – dagen efter at have været beruset?

Sker det at han/hun drikker sig beruset i dagligdagen, eller til tider lyder snøvlet?

Har den, der drikker, nogensinde udtrykt dårlig samvittighed eller skyldfølelse over sit drikkeri – og givet udtryk for at han eller hun til tider drikker for meget?

Oplever du, at den der drikker, har tendens til at blive negativ og ubehagelig i sin kommunikation, når han eller hun er beruset?

Er du mand eller kvinde?

Har du spørgsmål om vores alkoholtest?

Udfyld formularen herunder, så vender vi tilbage til dig senest førstkommende hverdag.
    Læs om Dansk MisbrugsBehandlings privatlivspolitik.

    Del siden på Facebook