Et alkohol misbrug påvirker hele familien

Det er svært at være pårørende til en misbruger. Vrede, frustration, fortvivlelse og afmagt er typiske reaktioner på alkoholmisbrug. Et misbrug er derfor hele familiens problem.

Få en anonym snak med en rådgiver hos Dansk MisbrugsBehandling. Vi hjælper og støtter dig i, hvordan du skal forholde dig til misbruget, og bedst motiverer misbrugeren til behandling.


 

Du er ikke alene

Har du brug for at være anonym og høre om, hvad du kan gøre med en misbruger, så tag fat i os. Vores rådgivere er tidligere misbrugere og ved derfor, hvordan en misbruger tænker. Det er ikke kun misbrugeren, der behøver hjælp f.eks. i form af alkoholbehandling – pårørende har også brug for hjælp til, hvordan de bedst griber situationen an.


 

Få en anonym samtale om misbrug pårørende

Som pårørende til en misbruger oplever man ofte:

  • Følelser som frustration, vrede, afmagt, sorg og fortvivlelse
  • At man lever i konstant bekymring om fremtiden
  • At man forsøger at hjælpe – uden det nytter
  • At familielivet er præget af diskussioner og skænderier
  • At misbrugeren enten afviser problemet – eller giver løfter om forandring, som brydes igen og igen

 

Få hjælp til den svære samtale

Mange familier og pårørende gør brug af vores tilbud, om at få et forberedende møde med en misbrugsrådgiver, inden misbrugeren konfronteres.


 

Konfrontér en misbruger

Det kræver forberedelse at konfrontere en misbruger. Denne vil ofte benægte problemets omfang, og reagere fjendtligt og aggressivt, når pårørende stiller krav om misbrugsbehandling.

Gribes konfrontationen ikke rigtigt an, vil det ofte føre til yderligere skænderier og en forværring af situationen frem for at løse den.

Når man ved præcis, hvordan man bedst griber situationen an, forøger man chancerne for et positivt resultat af den efterfølgende konfrontation betydeligt.


 

Kontakt os og få en anonym og gratis snak om, hvordan du håndterer din situation som pårørende misbrug. Et sådant møde er anonymt, uforpligtende og gratis.


Kontakt os som pårørende til en alkoholmisbruger der har brug for alkoholafvænning

Comments are closed.