Har du – eller en du holder af – problemer med alkohol?

Selv om man har nået sin tredje alder, er der al mulig grund til at gøre noget ved et eventuelt alkoholproblem, og det er ikke for sent at få hjælp, selv om man er over 60 – eller for den sags skyld 70 år.

Hos Dansk MisbrugsBehandling er 25 % af dem der går i alkoholbehandling over 60 år og de fleste har i mange år haft en tendens til at drikke for meget, men har oplevet at drikkeriet er accelereret og kommet ud af kontrol efter de har forladt arbejdsmarkedet.

De ældre klarer sig godt i alkoholbehandlingen

Dansk MisbrugsBehandling laver løbende spørgeskemaundersøgelser blandt vores klienter og for deltagere over 60 år er resultaterne særdeles positive:

95 % ER MEGET TILFREDSE ELLER TILFREDSE MED DERES BEHANDLING
95 % SVARER AT DE HAR FÅET REDSKABERNE TIL AT HOLDE SIG ÆDRU
88 % HAR FÅET ET BEDRE FORHOLD TIL DERES FAMILIE I LØBET AF BEHANDLINGEN

Fordi man – når man kommer op i årene – tåler alkohol dårligere end når man er ung, oplever de fleste deltagere over 60 år samtidig et markant løft i fysisk og psykisk velvære i løbet af behandlingen.

Alkoholiker og partner går tur

Alkoholbehandling for ”helt almindelige” danskere

Dansk MisbrugsBehandling tilbyder ambulant alkoholbehandling efter et velafprøvet og effektivt behandlingskoncept, og vi har gennem årene hjulpet flere tusinde familier.

Deltagerne i vores alkoholbehandling er som danskere er flest: skolelærere, håndværkere, efterlønnere og pensionister, direktører og sygeplejersker, som alle har de det tilfælles, at deres drikkevaner har konsekvenser for dem selv og deres familier.

Se film om Jørgen der har været i alkoholbehandling og Hanne der er pårørende:

Fordele ved at vælge ambulant alkoholbehandling

  • Du kan bo hjemme mens behandlingen står på.
  • Der er ingen ventelister – du kan starte fra dag til dag.
  • Der er ingen offentlig registrering, og der er 100 % diskretion om behandlingen.

Kontakt os på tlf. 70 10 03 03 og bestil en udredende samtale med en af vores dygtige rådgivere, hvor vi afdækker graden af misbruget, og giver vores råd til en løsning.

Dansk MisbrugsBehandling har 5 behandlingscentre

Vi er et af de behandlingssteder i Danmark, der har specialiseret sig i ambulant behandling af alkoholmisbrug og vi tilbyder behandling over hele Danmark.

Alkoholbehandlingens indhold

Alkoholbehandling hos Dansk MisbrugsBehandling indeholder følgende elementer:

  • Undervisning og foredrag.
  • Gruppesamtaler/gruppediskussioner.
  • Samtaler med alkoholrådgiver.
  • Opgaveløsning.

Alkoholbehandlingen foregår på små hold, typisk med 6 – 8 deltagere. Da behandlingen ligger umiddelbart efter normal arbejdstid, sørger vi for et let måltid i løbet af aftenen.

Et stort forbrug af alkohol kan give både fysiske og psykiske skader

Vores behandlere har selv haft misbrug inde på livet

Alle alkoholbehandlerne hos Dansk MisbrugsBehandling er erfarne og professionelt uddannede, og som en del af vores team har vi samarbejde med psykiater, læge og socialrådgiver.

Alkoholhandlerne er specialister inden for minnesotamodellen, der er den mest udbredte behandlingsmetode i verden, og kendetegnet ved, at alle behandlere selv har personlig erfaring med misbrug. Derfor bliver du mødt med forståelse og empati – her er ingen løftede pegefingre!

Min mand var ikke en alkoholiker, der sad på en bænk i parken. Men han drak alt for meget rødvin og alt for mange whisky sjusser. Det var pinligt, når familiemiddagene endte med at han faldt i søvn i lænestolen – eller når vores børnebørn sagde, at morfar var underlig. Nu har vi alle sammen fået en ny chance for at være sammen uden alkohol, så tak til jer for den store hjælp til min mand, til mig og til vores familie.

____

Lise, pårørende, 64 år

Er du pårørende til en der drikker for meget?

Pårørende bliver ofte mødt med benægtelse, når de forsøger at tale om problemet med den der drikker. Det skaber en følelse af magtesløshed og sår tvivl om, om alkoholmisbruget nu også er så slemt, som de tror.

Mange pårørende kommer i tvivl og stiller sig selv spørgsmål som: ”Er det mig, der overdriver?” eller ”Stiller jeg urimelige krav?”. Men al erfaring viser, at hvis de pårørende oplever drikkeriet som et problem, så er der reelt tale om et alkoholmisbrug. Og samtidig er det stort set altid de pårørende, der skal tage initiativet, for at deres nærmeste går i behandling.

Finansiering af privat alkoholbehandling

Dansk MisbrugsBehandling er en privat behandlingsorganisation, og man skal som udgangspunkt selv finansiere sin alkoholbehandling. Men er man i job, er der flere andre muligheder for finansiering, blandt andre finansiering via sundhedsforsikring.

Har du en sundhedsforsikring med misbrugsdækning, betaler forsikringsselskabet for udgifter til alkoholbehandlingen. Brugen af forsikringen er fortrolig. Både forsikringsselskabet og Dansk MisbrugsBehandling har tavshedspligt.

Har du brug for yderligere information om alkoholbehandling?

Udfyld formularen herunder, så vender vi tilbage til dig senest førstkommende hverdag.
    Læs om Dansk MisbrugsBehandlings privatlivspolitik.