Ambulant alkoholbehandling i Sønderjylland.

Dansk MisbrugsBehandlings alkoholbehandling i Sønderjylland er et alternativ til dig, der ikke ønsker – eller har mulighed for – at gå i døgnbehandling

De fleste fra Sønderjylland og trekantsområdet mulighed for at deltage i behandling for alkoholmisbrug, med mindre en én times transport til vores afdeling i Kolding.


 

Behandling af alkoholmisbrug i Sønderjylland – mens du bor hjemme og uden for normal arbejdstid

Behandling af alkoholmisbrug på vores afdeling i Sønderjylland foregår 3 gange om ugen efter arbejdstid, så du kan passe dit arbejde, mens du deltager i alkoholbehandlingen.

Behandlingen består af:

  •     Primærbehandling 3 møder om ugen i 6 – 8 uger
  •     Efterbehandling 1 møde hver 14. dag i 6 måneder
  •     Familiebehandling – Lørdag og søndag

Da vores behandling af alkoholmisbrug som nævnt foregår efter arbejdstid, kan du selv vælge hvem og hvornår du fortæller andre om din behandling.


Kontakt os alle dage på 70 10 03 03 og få en snak med en af vore dygtige rådgivere


 

Behandling af alkoholmisbrug – inden det går helt galt

Mange tror, at alkoholbehandling kun er for dem der har oplevet den sociale deroute, og som har drukket sig fra hus og hjem. Men størstedelen af det danske alkoholmisbrug er blandt ”helt almindelige danskere.”

Dansk MisbrugsBehandlings alkoholbehandling i Kolding henvender sig til de mere ressourcestærke misbrugere – dvs. mennesker der typisk har familie og arbejde.

Det betyder, at deltagerne i alkoholbehandlingen er mennesker, som danskere er flest, håndværkere, selvstændige, sygeplejerske, skolelærere, læger, efterlønnere osv.

Den eneste gruppe der ikke er repræsenteret, er de mest socialt belastede alkoholikere – ikke et ondt ord om disse mennesker i øvrigt – men de har behov for en mere intensiv behandlingsform døgnbehandling eller lignende.


 

Ambulant behandling af alkoholmisbrug eller døgnbehandling – hvad er bedst?

Man kan ikke entydigt sige, at ambulant alkoholbehandling er bedre eller dårligere end døgnbehandling – det afhænger af misbrugerens livssituation og ressourcer.

For de mennesker, der har et ædrueligt netværk, har nogen der bakker op om behandlingen, har struktur dagligdagen og har (eller har haft) en god tilknytning til arbejdsmarkedet, giver det den bedste behandlingsprognose at gå i ambulant alkoholbehandling.

Omvendt er døgnbehandling bedst for de alkoholikere, der er forankret i misbrugsmiljø, som ikke har noget ædrueligt netværk, som ikke har haft tilknytning til arbejdsmarkedet i mange år, og som har behov for hjælp til at etablere de fundamentale rutiner i deres dagligdag.

Er du i tvivl om hvilken behandlingsform der er den rigtige for dig eller for et familiemedlem, så kontakt os og lad os hjælpe dig med at afklare spørgsmålet.

Dansk MisbrugsBehandling har fast etableret samarbejde med de bedste døgnbehandlingscentre i Danmark, og vi hjælper dig gerne med en henvisning, skulle der være behov for dette.


 

Pårørende til en alkoholmisbruger?

Det kan være svært som pårørende til en der drikker for meget, at vide hvordan man bedst griber situationen an, og hjælper misbrugeren til at indse sit problem og søge behandling. Ofte afviser misbrugeren familien, når man prøver at forklare, hvor belastende drikkeriet opleves.

Som pårørende er du velkommen til at kontakte os og få en snak med en af vore dygtige rådgivere, som kan hjælpe med råd og vejledning til, hvordan du bedst får alkoholikeren til at indse sit behov for alkoholbehandling.


 

Finansiering af behandling

Prisen for en ambulant alkoholbehandling hos Dansk MisbrugsBehandling ligger typisk 35 – 40.000,- kr. under prisen for alkoholbehandling i døgnregi. Følg linket og se priser for alkoholbehandling her

Er du dækket af en sundhedsforsikring, finansierer denne din alkoholbehandling.

Det er vigtigt at vide, at selv om sundhedsforsikringen er betalt af din arbejdsgiver, er brugen af den fortrolig, og din arbejdsgiver vil således ikke få at vide, at du benytter den til finansiering af din behandling.


 

Professionel alkoholbehandling Sønderjylland

Følg linket og få rutevejledninger til Dansk MisbrugsBehandlings afdeling i Kolding

Alkoholbehandling Haderslev
Alkoholbehandling Aabenraa
Alkoholbehandling Sønderborg


 

Dansk MisbrugsBehandling Kolding
Mazantigade 5
6000 Kolding
Tlf: 70 10 03 03

 

Comments are closed.