Alkohol test

Tag testen og få hjælp til at afgøre om du eller en pårørende har et alkoholproblem

Mange er i tvivl om hvor alvorligt deres alkoholproblem egentligt er, og ofte er der diskussioner i familien om hvor slemt det står til – hvor de pårørende oplever drikkeriet som meget belastende, men hvor den der drikker ikke selv synes at hans eller hendes alkoholforbrug er så slemt.

Tag testen og få svar på om du eller en pårørende har brug for alkoholbehandling.

Testen kan tages af både den, der drikker og af pårørende. Testen består af 16 spørgsmål, som kan være med til at afgøre om du – eller din pårørende – har behov for alkoholbehandling. Hvis du har mulighed for det, er det er en god ide at diskutere spørgsmålene med et familiemedlem eller en ven.

Læs mere om testen

Er du pårørende eller tager du testen på egne vegne?


Download testen

Ovenstående alkohol test kan også være et godt værktøj til at tage den svære samtale, hvis du er pårørende til en person med et alkoholmisbrug. Du kan downloade eller udskrive testen “Test om du har et alkoholproblem” her og bruge den som samtaleværktøj.


Hvornår kræver alkoholproblemer behandling?

Ovenstående alkoholtest kan være med til at give dig svar på, hvorvidt du – eller en pårørende – har udviklet et alkoholmisbrug, der kræver behandling.

Mange siger, at ”jamen, jeg passer jo mit arbejde” eller ”jeg drikker jo aldrig om morgenen”, men drikkeriet har jo typisk alvorlige konsekvenser for familielivet, lang tid inden man eventuelt bliver fyret eller udvikler abstinenser og morgendrikkeri.

Det er mere konsekvenserne af drikkeriet mere end af antallet af genstande, der afgør om man har behov for alkoholbehandling. Hvis drikkeriet påvirker familielivet negativt – hvis familien oplever drikkeriet som en belastning – så skal man gøre noget ved det.

Med andre ord: Hvis alkohol skaber problemer, så har man et alkoholproblem – og evner man ikke selv at reducere sit forbrug så drikkeriet ikke længere skaber problemer, så har man brug for professionel alkoholbehandling.

Vil du vide mere så ring på 70 10 03 03 få en snak med vores rådgivere. Vi sidder klar døgnet rundt.


Alkoholproblemer og alkoholbehandling – er ofte svært at tale om

Næsten alle familier finder det rigtig svært at tale om familiens alkoholproblem. Den der drikker, synes det er ubehageligt, at familien påtaler drikkeriet, og de pårørende er ofte nervøse for at bringe emnet på bane.

Men et alkoholproblem løser ikke sig selv, og man bliver nødt til at snakke om problemet, hvis det skal løses – hvor ubehageligt det end er.

Som pårørende kan det være en stor hjælp, at få råd og vejledning inden man tager ”den svære samtale” og vi anbefaler, at du som pårørende kontakter os for en snak, inden du konfronterer den der drikker med sit alkoholmisbrug. Den rigtige forberedelse øger chancerne for et godt resultat betydeligt.

Du har også mulighed for at bestille en tid hos en af vore dygtige rådgivere, og komme ind og få en snak på en af vore afdelinger, om hvordan du bedst griber situationen an. En sådan samtale er både fortrolig og gratis.

Kontakt os på tlf. 70 10 03 03 – vi svarer alle dage.


Alkoholproblemer kræver professionel hjælp

Al erfaring siger, at når man først har udviklet alkoholproblemer, går det ikke over af sig selv. Alkoholmisbrug kræver behandling. Selv om de fleste godt kan stramme sig an og nedbringe deres alkoholforbrug i en periode – så vil drikkeriet efter nogen tid, igen blusse op og være tilbage på det tidligere niveau.

”Det er ikke en skam at være alkoholiker – men det er en skam ikke at gøre noget ved det”, lyder et gammelt slogan. Og det er faktisk sådan, at langt de fleste er rigtig glade for behandlingen – når først de er kommet i gang.

Dansk MisbrugsBehandling er en behandling for helt ”normale” mennesker, håndværkere, selvstændige, sygeplejerske, lærere, kokke, akademikere, arbejdsmænd – danskere som danskere er flest, men som har det til fælles, at alkohol fylder mere end den skal.


Behandling af alkoholproblemer

Dansk MisbrugsBehandling tilbyder ambulant alkoholbehandling – altså behandling mens man bor hjemme.

Behandlingen består af 3 møder ugentligt – som ligger uden for normal arbejdstid, så man kan passe sit job, mens behandlingen står på.

Er der brug for døgnbehandling henviser vi til landets førende døgnbehandling for alkoholmisbrug.

Dansk MisbrugsBehandling tilbyder ambulant alkoholbehandling i følgende byer:

Se Dansk MisbrugsBehandlings behandlingstilbud for alkoholafvænning hvor du kan læse om hvad alkoholbehandlingen indeholder.


Kontakt os hvis du – eller en pårørende – har alkoholproblemer

Det første skridt til løsning af alkoholproblemer er at få den rette rådgivning. En samtale med en professionel alkoholrådgiver, kan hjælpe dig til at afgøre, hvor alvorligt alkoholproblemet er, og hvordan det er bedst at gribe problemet an.

Kontakt os alle dage på tlf. 70 10 03 03

Comments are closed.