Misbrug af Kodimagnyl

Nogle mennesker udvikler afhængighed af Kodimagnyl. I starten benyttes Kodimagnyl mod hovedpine, ondt i musklerne eller uoplagthed. Kodimagnyl indeholder kodein, som omdannes i kroppen til små mængder morfin. En mængde som i starten er i stand til at fordrive ubehaget.

Efter nogen tids forbrug udvikler nogle mennesker afhængighed af Kodimagnylernes indhold af kodein og kan tage op til 6-20 piller dagligt.


Kodimagnylernes bivirkninger

Indtager man for mange kodimagnyler gennem længere tid, kan leveren ødelægges, hvilket i sidste ende kan være dødeligt.

Kodimagnyls indhold af acetylsalicylsyre forhindrer blodet i at størkne, så hvis man har et overforbrug af kodimagnyl, kan dette medføre sår og blødning i mave-tarm-kanalen (mavesår), som viser sig ved blod i afføringen (eller opkast der indeholder blod).

Den blodfortyndende effekt betyder også, at mennesker der tager for mange kodimagnyl også meget let får blå mærker og sorte rander under øjnene.


Abstinenser efter brug af Kodimagnyl

Misbrug af Kodimagnyl medfører alvorlige bivirkninger Har man udviklet misbrug af Kodimagnyl, får man abstinenser såfremt man brat ophører med at tage pillerne. Derfor kræver det abstinensbehandling at komme ud af sit misbrug – enten som langsom udtrapning på Kodimagnyl, eller alternativt kan man vælge i en periode at ordinere en anden abstinensdæmpende medicin.

Abstinenser af Kodimagnyl kan vise sig som influenzalignende symptomer, muskelsmerter, diarré og generelt ubehag


Behandling for misbrug af Kodimagnyl

Heldigvis er det relativt få mennesker, der udvikler afhængighed af Kodimagnyl, men for de der gør, kan det være ganske alvorligt.

Fordi abstinenserne, når man stopper et misbrug af Kodimagnyl, kan være meget ubehagelige, og fordi Kodimagnyl er tilgængeligt som håndkøbsmedicin, vil det ofte være fristende at fortsætte sit misbrug, når abstinenserne melder sig.

At komme ud af afhængighed af Kodimagnyl kan være en svær proces, og derfor bør en evt. medicinsk behandling ikke stå alene, men kombineres med samtaleterapi/behandling.


Kontakt Dansk MisbrugsBehandling

Hos Dansk MisbrugsBehandling tilbyder vi behandling for afhængighed af kodimagnyl på vores centre i København, Aarhus, Aalborg, Kolding og Odense.

Ring på tlf. 70 10 03 03 – vi er klar ved telefonerne alle dage fra 8.00 – 22.00

Læs mere om medicinafhængighed

Comments are closed.